avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA LA FACTURARE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA LA FACTURARE

Daca emit o factura in euro pentru germania, facturez fara TVA?:O
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:45, 8 Aprilie 2011
cine este beneficiarul? firma sau pers. fizica?
ce contine factura?
xerxes a scris:

cine este beneficiarul? firma sau pers. fizica?
ce contine factura?

Beneficiarul este pers.juridica inregistrata in scopuri de TVA in Germania(am verificat cu "vies", iar factura contine produse finite(paleti din lemn).
Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ginaproalt, utilizator
fiind o livrare intracomunitara de bunuri, aceasta este scutita de tva in romania, deci veti factura fara tva.
inainte de asta trebuie sa va inscrieti in ROI, daca nu ati facut-o deja.
Si daca la persoana fizica cum se procedeaza?
Multumesc mult. Asa am si facut, dar imi era teama ca nu am procedat bine. Daca nu va retin prea mult: Eu folosesc SAGA, iar la emiterea facturii am posibilitatea de a alege tipul. Adica: T-taxare inversa; N-nontransfer; E-exceptii-servicii cf. 133(4) si 133(7); si S-scutit cu deducere. Eu am selectat "S". Este corect?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)