avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi multiple rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi multiple rovigneta

Buna ziua,

as avea nevoie de un sfat in privinta unor amenzi privind RoVigneta.
Din neatentie, mi-a expirat anul trecut (in 2010) vigneta, si nu mi-am reinoit-o.
Saptamana trecut am primit acasa o amenda din 25.10.2010.

Mentionez ca eu locuiesc in Timisoara, dar familia mea (mama, sora) locuieste in Deva.

Am achitat aceasta amenda, + despagubirea.
Problema este ca din 25.10.2010, pana zilele trecute am fost de f multe ori la Deva, ceea ce inseamna ca o sa primesc f multe amenzi, care nu au intarziat sa apara. (pt weekend-ul urmator primei amenzi)
Avand in vedere ca au trecut aproape 6 luni, ma astept la aprox 20 de amenzi.

Cred ca aceasta situatie se putea elegant evita daca:
- eu nu eram uituc
- ma anuntau dupa cateva zile de la prima amenda.

Se poate intreprinde ceva demers(uri) sa reduc marimea 'creditului' pe care urmeaza sa-l 'donez'?
Daca da, care este acesta?

Va multumesc frumos!

Mihai
Cel mai recent răspuns: Dianne_t8 , utilizator 18:30, 22 Iulie 2011
Nu prea aveti ce face . Ati savarsit o contraventie constand in circularea fara rovinieta valabila de mai multe ori . Fiecare fapta este distincta fata de celelalte intrucat difera coordonata timp , si probabil si loc .
Multumesc de raspuns!

Aveti dreptate, difera coordonata timp. Nu si cea loc!

Mihai
Nu e chiar asa... mai documentati-va pe internet, veti gasi un model de plangere realizat de avocatul Piperea, pentru amenzi multiple. Macar incercati, nu va costa nimic. Oricum nu este corect sa achitati contravaloarea rovinietei de mai multe ori! Odata prejudiciul acoperit, de ce trebuie sa o achit de fiecare data?! Nemernicie romaneasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta, in sarcina angajatului sau a angajatorului SzAlex SzAlex Bună ziua! Lucrez la o instituţie de stat în domeniul administrativ. Anul trecut am primit o masină cu care aveam misiunea de a rezolva problemele firmei, ... (vezi toată discuția)