avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute trecere spatele casei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute trecere spatele casei?

Locuiesc intr-o curte comuna. Unul dintre vecini ma tot reclama fiindca nu are servitute de trecere prin spatele casei mele (el stand la mijlocul imobilului), ca am blocat-o cu "materiale de constructie" (niste boltari). Mentionez ca spatiul pt care vrea servitute e de 60 cm, distanta legala pe care am lasat-o pana in hotar. Inainte ca eu sa-mi construiesc, terenul i-a apartinut lui, unde avea ridicata si o magazie cu zidul pe hotar (mai bine de 30 de ani), asadar nu a avut nevoie de servitute de trecere atata timp. Eu stiu ca servitutea de trecere se acorda doar daca nu ai acces la drum, iesire, or in acest caz nu se pune problema, toti colocatarii intram si iesim pe aceeasi poarta. In caz ca va trebui sa-si faca diverse lucrari de intretinere la spatele casei are nevoie de acordul meu pt a trece prin apatele casei mele pe acei 60 cm?

Multumesc anticipat pentru orice raspuns

Alte discuții în legătură

Servitute trecere spatele casei? mihasim mihasim Locuiesc intr-o curte comuna. Unul dintre vecini ma tot reclama fiindca nu are servitute de trecere prin spatele casei mele (el stand la mijlocul ... (vezi toată discuția)
Constructie pe granita si centrala termica pe lemne Costina72 Costina72 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu 2 probleme legate de vecinii mei: 1. Au gardul construit pe proprietatea lor, incepand de la limita dintre proprietati. ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute,obligatii andra-celia andra-celia Am si eu o problema si va rog daca ma puteti ajuta, o sa incerc sa fiu cat mai explicita,acum 5 ani tatal meu a vandut un teren in spatele casei ... (vezi toată discuția)