avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute trecere spatele casei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute trecere spatele casei?


Locuiesc intr-o curte comuna. Unul dintre vecini ma tot reclama fiindca nu are servitute de trecere prin spatele casei mele (el stand la mijlocul imobilului), ca am blocat-o cu "materiale de constructie" (niste boltari). Mentionez ca spatiul pt care vrea servitute e de 60 cm, distanta legala pe care am lasat-o pana in hotar. Inainte ca eu sa-mi construiesc, terenul i-a apartinut lui, unde avea ridicata si o magazie cu zidul pe hotar (mai bine de 30 de ani), asadar nu a avut nevoie de servitute de trecere atata timp. Eu stiu ca servitutea de trecere se acorda doar daca nu ai acces la drum, iesire, or in acest caz nu se pune problema, toti colocatarii intram si iesim pe aceeasi poarta. In caz ca va trebui sa-si faca diverse lucrari de intretinere la spatele casei are nevoie de acordul meu pt a trece prin apatele casei mele pe acei 60 cm?

Multumesc anticipat pentru orice raspuns

Ati precizat ca e vorba de o curte comuna.In curtea comuna nu se da drept de servitute , ci toti locatarii folosesc intreaga curte.Dreptul de servitute se acorda doar imobilelor care nu au iesire la calea puiblica .
Aveti dreptate, dar acest lucru il invoca acesti vecini. Totusi, au sau nu dreptul sa treaca prin spatele casei mele?
normal ca au din moment ce curtea e comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute trecere spatele casei? mihasim mihasim Locuiesc intr-o curte comuna. Unul dintre vecini ma tot reclama fiindca nu are servitute de trecere prin spatele casei mele (el stand la mijlocul imobilului), ... (vezi toată discuția)
Constructie pe granita si centrala termica pe lemne Costina72 Costina72 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu 2 probleme legate de vecinii mei: 1. Au gardul construit pe proprietatea lor, incepand de la limita dintre proprietati. ... (vezi toată discuția)
Intampin dificultati din partea vecinilor la repararea spatelui casei ContSters358342 ContSters358342 buna seara, Avem o casa construita pe hotar de acum 17 ani(cu semnatura vecinilor).....iar geamurile de aerisire si de lumina la baie au fost ... (vezi toată discuția)