avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ

Parintii mei au divortat si urmeaza sa faca partajul. Bunurile din timpul casniciei sunt reprezentate de un imobil cu 2 camere( in care locuim) si mobila aferenta acestuia. Mama vrea sa obtina 70%-80% din bunuri, iar restul sa-i revina tatalui( care este de acord cu aceasta impartire). Mentinez ca nu sunte implicati minori, eu si sora mea suntem amndoua majore.
Intrebarea mea este: mama va plati o taxa de timbru mai mare decat in cazul unui partaj obisnuit( in care sotii obtin cate 50% din bunuri)??? Astept rasp
Cel mai recent răspuns: mihaela_mimi_ro , utilizator 12:04, 6 Aprilie 2011
in cazul in care sotii se inteleg cu privire la impartirea bunurilor, puteti face o tranzactie, iar instanta va lua act de acest lucru.
taxa de timbru - 3% la valoarea masei partajabile
b15wop a scris:

in cazul in care sotii se inteleg cu privire la impartirea bunurilor, puteti face o tranzactie, iar instanta va lua act de acest lucru.
taxa de timbru - 3% la valoarea masei partajabile

Mai pe intelesul meu: 3% din procentul pe care il cere in plus fata de prcentajul obisnuit ( 50% de fiecare parte) , in cazul de fata 30%, sau 3% din totalul de 80% pe care il solicita partea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - taxa de 3 % din valoarea bunurilor partajate loanabelciu loanabelciu Va rog sa-mi spuneti: cei 3 % se platesc la ceea ce se contesta ? Exemplu: in cazul unui apartament, instanta va atribui 50 % uneia din parti si 50 % ... (vezi toată discuția)
Divort fara complicatii ContSters79307 ContSters79307 Buna ziua. Din pacate, dupa 22 de ani de casnicie, am ajuns sa nu ne mai intelegem, din mai multe puncte de vedere. Avem un copil major si bunurile comune ... (vezi toată discuția)
Care este solutia? xmagx2001 xmagx2001 Eu impreuna cu sotul meu am luat anul trecut un imprumut si am construit o casa care momentan este la \"rosu\"(el este titularul si eu imputernicit) si din ... (vezi toată discuția)