avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proprietar apartament cota indiviza!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proprietar apartament cota indiviza!

buna ziua,
am si eu o intrebare, parintii prietenului meu divorteaza si tatal sau s-a hotarat ca jumatatea lui de apartament sa o lase fiului sau, adica o sa fie coproprietar cu mama?....sau o sa fie proprietar cu cota indiviza, cum se procedeaza?....dupa noua ordonanta privind creditele cu prima casa ai voie sa iti faci un credit chiar daca detii o locuinta dar mai mica de 50 mp, in cazul lui, el o sa figureze cu o lucuinta de 40 mp avand in vedere ca apartamentul are 80 mp si impartindu-l cu mama raman 40...ma puteti ajuta va rog?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 14:50, 5 Aprilie 2011
Proprietarul poate dispune de cota parte ce ii revine,in favoarea cui doreste
In cazul apartamentelor,acestea detin si cota parte indiviza,mentionata in actul de proprietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitie cheltuieli pe cota parte indiviza... viorelh viorelh as vrea sa stiu un mod de calcul corect al unei cheltuieli comune pe cota parte indiviza...De ex o cota parte indiviza de 9.08...pt unul din apartamente si am ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie cu titlu gratuit sau coproprietar steliandragoi steliandragoi Speta: Persoana x are o locuinta in Bucuresti si a facut acum ceva timp un testament prin care ii lasa fiului apartamentul. Momentan si mama si fiul se afla in ... (vezi toată discuția)
Hello! prietenul meu cumpara un apartament. are deja 40% din ... Milen098 Milen098 Hello! Prietenul meu cumpara un apartament. Are deja 40% din suma, pentru 50% face credit ipotecar. Restul de 10% va veni din partea mea, dintr-un alt credit ... (vezi toată discuția)