avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA AUTOFACTURA PENTRU AIC
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

AUTOFACTURA PENTRU AIC

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie : am platit un avans pentru o AIC, iar furnizorul nu a facturat avansul si imi trimite in contul acestuia facturile aferente livrarilor partiale. La 15.03 am emis autofactura (curs euro din 15.03) pentru suma din avans neacoperita de facturi. Ulterior am primit facturile corespunzatoare (data emiterii este ulterioara datei de 15.03).
La ce curs inregistrez si declar in 300 si 390 facturile ulterioare datei de 15.03? In acest caz in jurnalul de cumparari , daca apare factura, mai inregistrez si autofactura?
In cazul in care numai o parte din avans este acoperit de factura trebuie sa stornez corespunzator o parte din autofactura?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:18, 5 Aprilie 2011
art. 135 din codul fiscal
(2) În cazul unei achiziţii intracomunitare de bunuri, exigibilitatea taxei intervine în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a intervenit faptul generator
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), exigibilitatea taxei intervine la data emiterii facturii prevăzute în legislaţia altui stat membru la articolul echivalent art. 155 alin. (1) sau, după caz, la data emiterii autofacturii prevăzute la art. 155 alin.(4), dacă factura sau autofactura este emisă înainte de cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a intervenit faptul generator.

intrucat factura emisa de furnizor are o data ulterioara datei de 15 a lunii urmatoare celei in care a intervenit faptul generator, exigibilitatea intervine la data emiterii autofacturii de catre dvs.
deci veti inregistra la cursul din autofactura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans pentru aic SSFF SSFF Buna ziua, Am achitat un avans pentru o AIC in 02.2011 si nu mi s-a emis factura. Cu ce data trebuie sa emit autofactura si in ce luna o declar in ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA In cursul lunii se achita o factura proforma penrtru importul unor piese de aschimb pentru niste utilaje. Dupa achitare se primeste marfa, dar fara factura. ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara laura1720022000 laura1720022000 Buna ziua, Am achizitionat de la firma X din Cehia materii prime care au venit pe parcursul a 3 luni insotite de CMR. Cand ar trebui emisa factura de catre X ... (vezi toată discuția)