avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expert subiectiv
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expert subiectiv

unde pot contesta calitatile unui expert auto?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 17:12, 20 Septembrie 2011
daca el exista pe lista instantei de judecata si a fost desemnat sa faca o expertiza nu prea aveti ce sa faceti, fiind numit de Min Justitiei.

daca va referiti la competentele sale profesionale, contestati exclusiv expertiza in cadrul procedurii judiciare prin depunerea de obiectiuni.
matahachiro a scris:

daca va referiti la competentele sale profesionale, contestati exclusiv expertiza in cadrul procedurii judiciare prin depunerea de obiectiuni.

Si solicitati efectuarea unei noi expertize. Aveti dreptul sa va angajati un expert parte.
Eu ma refer la contestarea calitatii de expert. Expertiza in speta este una extrajudiciara insa expertul este judiciar facand parte din biroul expertilor judiciari.

Ma intereseaza sa elimin prostia si aberatia nu sa fac alte expertize.
nu inteleg :) calitatea de expert este verificata de Min Justitiei. daca are diplomele / calificarile necesare atunci nu va fi scos din lista.

expertizele extrajudiciare pot fi inlaturate de instanta fara nici o problema si se va dispune - la cererea partii interesate - efectuarea uni noi expertize, de catre un alt expert, ales aleatoriu din lista.

faptul ca o expertiza facuta in afata cadrului procesual este semnata de catre un expert judiciar nu o transforma in expertiza judiciara. ea ramine tot extrajudiciara.
Multumesc de interventie.

Intradevar punctul de vedere este bun insa eu ma axez pe dezfintarea si probarea lipsei de obiectivitate a expertului. Am o problema cu expertul ......in luna iulie am prima infatisare insa pana atunci vreau sa dovedesc nulitatea expertizei extrajudiciare. Poate pentru majoritatea intervenientilor pe forum nu e clara logica in ceea ce vreau sa fac insa actiunea mea e simpla: EXPERTII ''INPARTIALI'' trebuie sa dispara.
Mai mult, propun adminului acestui forum realizarea unui subcapitol ''experti de evitat'' ptfiecare judet in parte.

Revin si intreb: cum pot contesta calitatea de expert?
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
pop sorin, utilizator

Alte discuții în legătură

Motivare recuzare expert proces penal serbanmoga serbanmoga Buna ziua, In faza urmaririi penale intr-un proces cu un accident auto, respectiv vatamare corporala a fost numit un expert incompetent care ar putea afecta ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la expertiza contabila judiciara pitic1991 pitic1991 Buna ziua, Am solicitat in instanta efectuarea unei expertize contabile judiciare. Am incheiat si un contract cu un expert contabil parte, in care acesta ... (vezi toată discuția)
Expert mlpat bucuresti Victor76 Victor76 Buna ziua Dilema mare la inceput de an...Instanta din Constanta recurge la lista expertilor tehnici in constructii din Bucuresti pentru efectuarea unei ... (vezi toată discuția)