avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DIVORT-PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DIVORT-PARTAJ

BUNA ZIUA As vrea si eu sa stiu daca exista posibilitatea sa fiu scutita de taxele judiciare la partaj daca persoana in cauza nu are posibilitati financiare avand in crestere doi copii minori iar sotul nu o sprijina financiar,se poate face un proces de partaj fara sa fie chemat un expert,si daca fostul sot intenteaza primul procesul de partaj,are castig de cauza,iar sotia ce avantaj ar avea,mentionez ca imobilul este construit pe perioada casniciei(divortul este finalizat cu plata pensiei alimentare) as vrea sa stiu daca partajul este stabilit in functie de valoare imobilului(cam cat ar costa) iar daca sotia paraseste imobilul cu copii in timpul procesului de partaj iar afecta? VA MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 12:55, 6 Aprilie 2011
nu conteaza daca paraseste sau nu imobilul in timpul partajul.
la fel, este imposibil sa fie partajat bunul in instanta, fara expertiza.
sotia poate cere reducerea taxelor de timbru, daca demonstreaza ca veniturile sunt reduce. astfel se poate obtine reducerea taxei sau plata in rate.
nu depinde castigarea procesului de cine il intenteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciuliului conjugal Ellena007 Ellena007 Daca sotia paraseste domiciliul conjugal,si tot ea intenteaza divort,ce se poate intampla la procesul de divort?Poate cere sotul daune?Mai are ea dreptul la ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru cucuca cucuca am introdus actiune de partaj bunuri comune, dupa ce in prealabil sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila. Partajarea se referea la un bun imobil ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din cont in cazul unui divort si taxa de partaj luck123 luck123 Buna ziua, sunt in fata unui divort iar sotia se pare ca nu vrea sa consultam un mediator asa ca voi fi nevoit sa apelez la instanta. Am cateva ... (vezi toată discuția)