BUNA ZIUA As vrea si eu sa stiu daca exista posibilitatea sa fiu scutita de taxele judiciare la partaj daca persoana in cauza nu are posibilitati financiare avand in crestere doi copii minori iar sotul nu o sprijina financiar,se poate face un proces de partaj fara sa fie chemat un expert,si daca fostul sot intenteaza primul procesul de partaj,are castig de cauza,iar sotia ce avantaj ar avea,mentionez ca imobilul este construit pe perioada casniciei(divortul este finalizat cu plata pensiei alimentare) as vrea sa stiu daca partajul este stabilit in functie de valoare imobilului(cam cat ar costa) iar daca sotia paraseste imobilul cu copii in timpul procesului de partaj iar afecta? VA MULTUMESC
nu conteaza daca paraseste sau nu imobilul in timpul partajul.
la fel, este imposibil sa fie partajat bunul in instanta, fara expertiza.
sotia poate cere reducerea taxelor de timbru, daca demonstreaza ca veniturile sunt reduce. astfel se poate obtine reducerea taxei sau plata in rate.
nu depinde castigarea procesului de cine il intenteaza.
Taxa timbru
cucuca
am introdus actiune de partaj bunuri comune, dupa ce in prealabil sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila. Partajarea se referea la un bun imobil ... (vezi toată discuția)