avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligare preluare datorie intretinere fortata de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligare preluare datorie intretinere fortata de presedinte si comitet

Sunt in situatia de a fi obligat de catre conducerea asociatiei de locatari de a plati o datorie la intretinere inregistrata de un apartament din blocul lor, al carui proprietar la momentul cind m-am mutat eu acolo era PMB.Vazind ca nu primeste chiria lunara de la chirias, PMB-ul l-a dat in judecata si a reziliat contractul de inchiriere ca sa poata repune apartamentul in circuit.Toata povestea asta a durat cam 3 ani si ceva.PMB-ul mi-a repartizat mie apartamentul cu chirie si eu l-am cumparat dupa 2 ani de zile de stat ca chirias al PMB.In anul 2005 cind am cumparat apartamentul m-am uitat in contractul meu de vinzare cumparare si nu vad nici o clauza prin care trebuie sa platesc datoria cauzata de altcineva prin neplata cotelor de intretinere.De cind m-am mutat in apartament (2003), in luna imediat urmatoare a aparut la intretinere in dreptul ap. in care locuiesc o suma de bani la rubrica restante.L-am intrebat pe presedinte ce reprezinta suma si acesta a spus ca este datoria cauzata de fostul chirias care nu a platit nimic pe perioada cit a avut contract de inchiriere valabil in acel bloc.De remarcat ca acel chirias nu a locuit niciodata acolo.Si tot asa luna de luna din anul 2003 de cind locuiesc si pina in prezent, apare la rubrica restante acea datorie pe care conducerea vrea sa o platesc eu.I-am intrebat de ce nu au facut ceva sa recupereze acea datorie la timpul respectiv de la PMB si de la chiriasul respectiv, iar presedintele a spus ca a incercat la PMB dar s-a lovit de multe probleme.Domnul presedinte sustine sus si tare in fata mea ca exista o lege care spune ca la cumpararea unei locuinte cumparatorul este obligat sa preia si datoriile cauzate de fostul proprietar.Eu i-am aratat contractul de vinzare cumparare intre mine si PMB in care nu scrie asa ceva insa el o tine pe a lui.Ce sa cred eu acuma??!!
Cel mai recent răspuns: acasa@moucha.org , utilizator 19:41, 7 Aprilie 2011
Sa credeti ca sunteti un cetatean cu obligatii, drepturi si libertati cetatenesti.
Sa credeti ca ati fost un cumparator de buna credinta.
Sa credeti ca aveti obligatiile dv. pe care trebuie sa le respectati si nu sa preluati obligatiile unor persoane necunoscute.
Domn' presedinte sa recupereze paguba de la fostul proprietar, sau ii este teama sa solicite acest lucru?
Sa-i atregeti atentia ca va hartuieste si va face o imagine gresita in fata vecinilor.
PMB-ul când la dat în judecată trebuia să ceară şi achitarea datoriei,dumneavoastră nu aveţi datorii dacă formularea dumneavoastră este corectă

Se pare ca PMB-ul a urmarit doar recuperarea banilor datorati pe chirie si nu l-a interesat ce s-a intimplat cu datoria la intretinere.Eu cred ca despre recuperarea datoriei la intretinere trebuia sa-i intereseze pe cei din conducerea acestei asociatii sau comuniune de locatari.De remarcat ca acest comitet a fost ales in 1998 si pina in acest an nu a desfasurat nici o adunare generala cu prevede legea 230/22007 si cele de dinaintea ei.Intilnirea de anul acesta a fost cauzata de mine care le-am facut sesizare la primaria de sector si primaria a obligat conducerea sa tina sedinta.De neinteles de mine a fost faptul ca desi sunt marea majoritatea oameni cu scoala, acestia au refuzat sa devenim asociatie de proprietari cu personalitate juridica sa ne putem prevala de legi atunci cind va fi nevoie.
De remarcat ca acest comitet a fost ales in 1998 si pina in acest an nu a desfasurat nici o adunare generala cu prevede legea 230/22007

nu este în regulă,de aceea este bine ca asociaţiile de locatari să se transforme în persoana juridica,dar nimeni "nu ne bagă în traistă"

acestia au refuzat sa devenim asociatie de proprietari cu personalitate juridica sa ne putem prevala de legi atunci cind va fi nevoie.

legea spune că:Consecinţele neluării măsurilor de organizare şi
funcţionare cu privire la administrarea şi gestiunea proprietăţii
comune sunt în răspunderea juridică a tuturor proprietarilor sau a
reprezentanţilor acestora, după caz.
yo3fqa a scris:

Domnul presedinte sustine sus si tare in fata mea ca exista o lege care spune ca la cumpararea unei locuinte cumparatorul este obligat sa preia si datoriile cauzate de fostul proprietar.

Dvs va revine obligatia achitarii cotelor de intretinere aferent perioadei de cand ati devenit proprietar
Presedintele de asociatie detine obligatia sa desafsoare demersuri pentru recuperare restante de la proprietaruil care s-a inregistrat cu ele

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu datorii la asociatia de proprietari madalinaoprea madalinaoprea As dori sa stiu ce se poate face in cazul vanzarii unui apartament cu datorii la asociatia de proprietari. Mai exact, intr-un apartament a locuit cu chirie ... (vezi toată discuția)
Sistare apã caldã, încãlzire Bloc-acatar Bloc-acatar Asociaţia de Proprietari de care aparţin a acumulat datorii de circa 125.000 lei (RON) către Electrocentrale. Prin urmare, din 4 august 2009, s-a sistat ... (vezi toată discuția)
Plangere penala contra presedintelui asociatiei de proprietari ptr abuz in functie husseincudop husseincudop Locuiesc cu chirie de 15 ani intr-un ap alaturi de cei 3 copii si tatal meu paralizat de peste 10 ani. In tot acest timp banii ptr cheltuielile de ... (vezi toată discuția)