Bloc-acatar a scris:
Administratorul afirmă că Asoc. Propr. avea datorii din urmă cu 11 ani, cînd a preluat-o. Aşadar cei care-am rămas în bloc şi care ne-am plătit consecvent cheltuielile, suntem "şantajaţi" prin sistarea utilităţilor să plătim necinstea unor semeni, naivitatea altora sau incompetenţa (ca să mă exprim elegant) administratorului Asociaţiei.
Dar el ce a facut, impreuna cu membrii C. Ex si presedinte, ca sa rezolve aceasta problema?
Nu stiu care este raspunderea, din punct de vedere juridic, a noilor proprietari, insa, dupa logica mea, cand cumperi un apartament il cumperi cu tot cu datorii. Ca ei nu au fost atenti la cum s-au intocmit actele, iar nu e vina asociatiei de proprietari.
In cazul in care conducerea asociatiei nu a facut nimic pentru a recumpera in vreun fel aceasta datorie, fie fortati, prin adunare generala, angajarea unui avocat, fie mergeti la primarie sa vedeti ce zic ei.
Oricum, datoriile s-au prescris, dar paguba o puteti recupera de la cei care au condus asociatia in toata acesta perioada.
Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei, care nu ştim ce-au îndrumat şi ce-au CONTROLAT? Electrocentrale (CET) pentru că a tolerat ani de zile situaţia, ştiut fiind că Asociaţiile cu datorii sunt mană cerescă (aşa cum sunt şi datornicii pentru Asociaţii), în cîrca lor fiind puse toate pierderile din reţea şi "măreţele irealizări" de (cel puţin) 20 de ani.
E usor sa acuzi pe altii ca te fura, atata timp cat cei care au fost pusi sa conduca nu si+au facut datoria. Daca presedintele, comitetul executiv si administratorul aveau habar de ceva (lege si cum trebuie procedat), cu siguranta nu se ajungea aici.