avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Înființare asociație de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Înființare asociație de proprietari

înfiintarea unei asociații de proprietari implică în mod obligatoriu și preluarea datoriilor de la vechea asociație de locatari?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:34, 27 Noiembrie 2015
La infiintarea unei noi asociatii de proprietari,ai caror proprietari provin dintr-o alta asociatie,
dispozitiile in vigoare prevad ca reprezentantii legali ai celor 2 asociatii de proprietari urmeaza sa convina asupra gestiunii ,respectiv predare primire activul si pasivul,fondurile si debitele in evidenta proprietarilor organizati in noua asociatie de proprietari
Da, noua asociatie isi va prelua de la asociatia veche debitele si creditele la momentul X,
Stabiliti o zi de preluare.
Preluati lista de intretinere si registrul de casa cu incasarile de la proprietarii noii asociatii.
Preluati fondul de rulment achitat si cu ce restante mai sunt de achitat de catre proprietarii din asociatia nou creata.
Idem pentru toate fondurile.
Preluati facturile specifice asociatiei dv. pentru luna urmatoare.
Asociația actuală dorește să preluăm toate datoriile. Există proprietari cu sume substanțiale restanță, proprietari care nu au fost somați, cărora li s-a permis la nesfarșit să adune datorii. Prin înființarea unei noi asociații nu dorim să preluam niște datorii pentru care asociația de locatari și-a asumat răspunderea.
In conditiile in care noua asociatie de proprietari este formata din ap 1-10 nu poate prelua debitele apartinand ap aflate in alta asociatie de proprietari
Fiecare asociatie de proprietari prin presedintii de asociatie,urmeaza sa recupereze sumele cu titlu de restanta amiabil,sau prin aplicarea disp art 49,50,51 din L nr 230/2007
Vechea asociatie de proprietari nu are temei legal s impuna preluarea intregului debit aferent tuturor proprietarilor
Este temeinic ca fiecare asociatie sa preia situatia financiara a membrilor sai proprietari
Daniela-Ionela a scris:
Prin înființarea unei noi asociații nu dorim să preluam niște datorii pentru care asociația de locatari și-a asumat răspunderea.

Asa cum s-a raspuns mai sus, asociatia nou infiintata este formata din apartamentele unei scari sau mai multe, ale unui bloc sau mai multe. Aceasta noua asociatie preia toate fondurile si toate datoriile apartamentelor din aceste scari sau blocuri ce vor forma noua asociatie. Si asta indiferent ca doriti sau nu aces lucru. E datoria fiecaruia, a fiecarui proprietar de apartament iar aceasta datorie ramane a acelui proprieatr de apartament indiferent ca asociatia se reorganizeaza.

Alte discuții în legătură

Cum preluam debitele scarii la desprinderea din vechea asociatie de proprietari flory_a42 flory_a42 Dupa constituirea asociatiei de proprietari la nivelul scarii,judecatoria acordand personalitate juridica asociatiei,care este procedura corecta de desprindere ... (vezi toată discuția)
Separare asociatie de proprietari I0nutz83 I0nutz83 Buna ziua. Doresc sa intreb, in cazul separarii unei scari dintr-o asociatie de proprietari, cum se procedeaza cu restantele proprietarilor de la scara care ... (vezi toată discuția)
Preluare situatii financiare intre asociatii IoanAdmin IoanAdmin Vreau sa stiu cum poate fi desfacuta legal o asociatie de proprietari in functiune, in doua sau mai multe asociatii mai mici, si daca sunt prevederi si ... (vezi toată discuția)