avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Înființare asociație de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Înființare asociație de proprietari

înfiintarea unei asociații de proprietari implică în mod obligatoriu și preluarea datoriilor de la vechea asociație de locatari?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:34, 27 Noiembrie 2015
Daniela-Ionela a scris:

Asociația actuală dorește să preluăm toate datoriile. Există proprietari cu sume substanțiale restanță, proprietari care nu au fost somați, cărora li s-a permis la nesfarșit să adune datorii. Prin înființarea unei noi asociații nu dorim să preluam niște datorii pentru care asociația de locatari și-a asumat răspunderea.


Cine trebuie sa plateasca datoriile membrilor asociatiei dvs? Cei de la celelalte scari? Din asociatia veche nu faceati parte si dvs, noua asociatie? Unde ati fost pana acum? De unde atata inocenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum preluam debitele scarii la desprinderea din vechea asociatie de proprietari flory_a42 flory_a42 Dupa constituirea asociatiei de proprietari la nivelul scarii,judecatoria acordand personalitate juridica asociatiei,care este procedura corecta de desprindere ... (vezi toată discuția)
Separare asociatie de proprietari I0nutz83 I0nutz83 Buna ziua. Doresc sa intreb, in cazul separarii unei scari dintr-o asociatie de proprietari, cum se procedeaza cu restantele proprietarilor de la scara care ... (vezi toată discuția)
Preluare situatii financiare intre asociatii IoanAdmin IoanAdmin Vreau sa stiu cum poate fi desfacuta legal o asociatie de proprietari in functiune, in doua sau mai multe asociatii mai mici, si daca sunt prevederi si ... (vezi toată discuția)