avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preluare situatii financiare intre asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preluare situatii financiare intre asociatii

Vreau sa stiu cum poate fi desfacuta legal o asociatie de proprietari in functiune, in doua sau mai multe asociatii mai mici, si daca sunt prevederi si reglementari in acest sens.
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: IoanAdmin , utilizator 17:39, 8 Decembrie 2015
Trebuie vointa partilor.
In plus trebuie sa aveti posibilitatea de a face contracte separate cu furnizorii.
Dispozitiile in vigoare prevad strict procedura de infiintare asociatii de proprietari
In cazul in care membrii proprietari din cadrul unei asociatii de proprietari apreciaza util si necesar sa se desprinda de asociatia initiala,pot infiinta asociatie noua parcurgand etapele si formalitatile clasice de infiintare asociatie de proprietari
Pentru infiintare asociatii de proprietari trebuiesc intrunite anumite conditii,posibilitate bransament separat,separare parti comune,etc
Stiudiati cu atentie disp L nr 230/2007
Nu procedura de infiintare a noii asociatii ma preocupa, ci modul cum trebuie procedat fata de preluarea activelor-pasivelor de la asociatia existenta, ce trebuie sa cerem pentru a fi in regula cu situatia financiar-contabila pe care o vom prelua la noua asociatie, precum si cu situatia la zi a obligatiilor fata de furnizorii de utilitati.
Nu cereti. Formati o comisie din care sa faca parte responsabili din asociatia veche si din cea noua care sa incheie un protocol unde sa fie cuprinse rezultatele, activul, pasivul...
Din aceasta comisie, in funtie de pregatirea persoanelor, ar trebui sa faca parte cei doi administratori, cei doi cenzori, cei doi presedinti, iar daca acestia nu se descurca pot apela la un expert autorizata membru CECCAR sau o firma de consultanta.
Se analizeaza absolut toate fondurile, soldurile, pe asociatia mare, pe scari, pe fiecare proprieatr in parte, pe fiecare furnizor in parte s.a.m.d.
Se stabileste astfel clar ce sume de bani preia fiecare asociatie, ce ce debite ramane fiecare, eventual termene ferme de decontarea intre cele doua asociatii si cu furnizori...
Multumesc, am inteles. Problema care ramane este ca nu stiu cat dureaza inregistrarea noii asociatii, ca sa putem alcatui comisiile respective mixte de predare-preluare, si care va fi in acest timp relatia cu furnizorii de utilitati, pana la incheierea noilor contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt de facut pt dizolvarea asociatiei de proprietari? carmennecula carmennecula Buna ziua, Am rugamintea sa ma indrumati conform legii 230 ce documente se intocmesc pt dizolvarea asociatiei de proprietari si unde anume se depun? ... (vezi toată discuția)
Separare asociatie proprietari maryad maryad Suntem o asociatie de proprietari cu doua scari si dorim separarea. Avem contracte cu furnizorii de utilitati pe fiecare scara in parte, situatia activ-pasiv ... (vezi toată discuția)
Separarea fondului de rulment daca se divide asociatia de proprietari bogdanbobi bogdanbobi Buna ziua...am mare nevoie de ajutorul dvs.Blocul in care locuiesc are 4 scari,2 pe o strada si 2 pe alta...se doreste separarea scarilor,1 cu 2 si 3 cu 4 in ... (vezi toată discuția)