avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deschidere proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deschidere proces

In 98 am avut un accident f grav soldat cu coma, tetrapareza... acum dupa atatia ani am gr I de handicap. M-am judecat, el fiind vinovat 100%, dar prin 2002 sau 2003, nu stiu exact ca nu am cautat actele, satul de amanari ale proceselor si convins ca ma fac bine am semnat o foie de mana facuta de avocatul inculpatului ca nu mai am pretentii la nimic si ca il iert; totodata am luat suma de 4 000 ron (40 mil atunci) de la tatal inculpatului, acesta (inculpatul) plecase in Italia din 98, a, si de la firma de asigurari 25 sau 28 de mil.
Intrebarea mea e urmatoarea. Pot eu sa il dau iar in judecata si sa-i cer plata unei pensii/contributii pt tot restul vietii? Acum sunt cu Gr I de handicap, si orizonturile se arata la fel de sumbre.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kristi , utilizator 18:33, 6 Aprilie 2011
prin acea hartie, ati fost de acord ca in schimbul sumei de bani oferite sa renuntati la orice alte pretentii (prezente si viitoare) privitoare la aceasta cauza. in consecinta nu veti putea sa mai cereti pensie sau contributie.
kristi a scris:

am semnat o foie de mana facuta de avocatul inculpatului ca nu mai am pretentii la nimic si ca il iert; totodata am luat suma de 4 000 ron

Prin semnarea inscrisului,ati dat acordul ca nu mai aveti pretentii,astfel ca o noua actiune in instanta impotriva respectivului ,nu mai poate fi admisa
Deci nu pot face nimic...
Daca starea dvs de sanatate s-a deteriorat apreciabil fata de momentul semnarii intelegerii,eventual functie de documentele medicale,puteti incerca actiune civila
Care ar fi diferenta dintre civil si penal? Nu ma intereseaza sa faca puscarie, sunt 13 ani care au trecut si care mi-au vindecat ranile sufletului, dar totusi acest handicap imi ingradeaza libertatea mai ales de expresie, de opinie. Nu pot sa ma angajez conform pregatirii mele, si multe altele.

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma judec din nou kristi kristi In 98 am avut un accident f grav soldat cu coma, tetrapareza... acum dupa atatia ani am gr I de handicap. M-am judecat, el fiind vinovat 100%, dar prin 2002 ... (vezi toată discuția)
Despagubire - accident rutier sapteleion sapteleion In urma unui accident rutier soldat cu vatamare corporala din culpa, la finalul a doi ani de judecata, nu am ajuns la o intelegere cu inculpatul, pe parte ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mardale80 mardale80 buna ziua acum o luna si jumatate am fost implicat intr-un accident rutier produs nu din vina mea din care a rezultat o motocicleta cu dauna totala si eu fiind ... (vezi toată discuția)