avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa ma judec din nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa ma judec din nou

In 98 am avut un accident f grav soldat cu coma, tetrapareza... acum dupa atatia ani am gr I de handicap. M-am judecat, el fiind vinovat 100%, dar prin 2002 sau 2003, nu stiu exact ca nu am cautat actele, satul de amanari ale proceselor si convins ca ma fac bine am semnat o foie de mana facuta de avocatul inculpatului ca nu mai am pretentii la nimic si ca il iert; totodata am luat suma de 4 000 ron (40 mil atunci) de la tatal inculpatului, acesta (inculpatul) plecase in Italia din 98, a, si de la firma de asigurari 25 sau 28 de mil.
Intrebarea mea e urmatoarea. Pot eu sa il dau iar in judecata si sa-i cer plata unei pensii/contributii pt tot restul vietii? Acum sunt cu Gr I de handicap, si orizonturile se arata la fel de sumbre.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kristi , utilizator 17:10, 7 Aprilie 2011
1. Ceea ce ati incheiat dvs. atunci, poate fi o tranzactie, in sensul art.1704 si urm. C.civ., ceea ce ar presupune ca ati fost de acord cu renuntarea la orice pretentii si implicit la orice actiune in instanta in vederea recuperariidaunelor cauzate. In aceeasi masura, "foaia de mana" poate fi, in anumite conditii si manifestarea dorintei de impacare a partilor in sensul art.132 C.pen.
2. Cu toate acestea, daunele la care va referiti la incheierea tranzactiei sunt cele cunoscute si posibil a fi cunoscute in momentul incheierii tranzactiei. Ori, prin natura obiectului tranzactiei incheiate, evolutia starii de sanatate alterate prin fapta celeilalte parti poate fi imprevizibila. In anumite circumstante si cu indrumarea juridica necesara, este posibila o alta actiune.
Este greu. sanse de reusita minime
Daca intentionati sa formulati plangere impotriva vinovatului sub acelasi aspect ca si in actiunea anterioara ,nu aveti sanse de castig
Din ce am inteles de la dvs dle zaharia as putea sa-l dau in judecata fara mari probleme. asa este?
kristi a scris:

Din ce am inteles de la dvs dle zaharia as putea sa-l dau in judecata fara mari probleme. asa este?

Nu am scris "fara probleme" si nici nu mi se pare a fi o expresie utilizabila in mod optim in acest caz. Va repet insa ca se poate incerca o astfel de actiune, la care cu siguranta, partea adversa isi va face apararile, incepind cu exceptia inadmisibilitatii si pana la apararile de fond. Tocmai de aceea ar fi indicat sa apelati la asistenta juridica pentru a avea cat mai mari sanse de succes. Iar de hotarat asupra temeiniciei cererilor dvs. si a deznodamantului, va putea hotari numai instanta de judecata!

Alte discuții în legătură

Deschidere proces kristi kristi In 98 am avut un accident f grav soldat cu coma, tetrapareza... acum dupa atatia ani am gr I de handicap. M-am judecat, el fiind vinovat 100%, dar prin 2002 ... (vezi toată discuția)
Despagubiri ,castigare proces dienusa dienusa am fost parte parata intr-un proces si se pare,mai mult ca sigur,il castigam.Judecatoarea la inf.din 04.06 a dat termen pe 10.sept,spunand ca toata vara o sa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala inselaciune la bo Nafets Nafets Din varii motive am ajuns sa nu mai pot tine ritmul platilor; printre altele mi-am cerut si insolventa saptamana trecuta. Problema mea este ca inainte de ... (vezi toată discuția)