avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala inselaciune la BO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala inselaciune la BO

Din varii motive am ajuns sa nu mai pot tine ritmul platilor; printre altele mi-am cerut si insolventa saptamana trecuta.

Problema mea este ca inainte de acest termen am emis un nr destul de mare de bilete la ordin catre furnizori ma refern la cateva zeci), unele pt facturi, altele pt esalonari sau chiar reesalonari. Problema este ca nu voi putea sa le achit. Presupun ca daca cineva vrea imi poate face plangere penala chiar daca sunt bilete la ordin dar acestea pot avea repercusiuni asupra mea? Pot fi pus sub urmarire penala? Sau chiar mai mult, pot fi condamnat?

Mentionez ca pana nu demult nu am avut incidente de plata si am avut un profil de bun platnic. Dar comenzile sunt tot mai putine si incasarile pe masura.
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 18:22, 7 Mai 2009
Pana acum nu am auzit sa se dispuna inceperea urmaririi penale pentru bilete la ordin refuzate de banca la plata. Insa, pentru orice este un inceput.
pentru biletele la ordin nu trebuie sa existe provizie la data emiterii lor, asta face ca refuzul la plata sa nu se incadreze la inselaciune si deci sa nu fie incadrat la fapta penala
Multumesc!

Avand in vedere ca mi-am cerut de unul singur insolventa, m-am temut sa nu se interpreteze cum ca am cerut insolventa doar pentru a nu mai plati. Omul cand e in colt si la foc incrucisat are o groaza de strategii sumbre. Presupun ca unii imi vor face plangere penala. Important e ca eu chiar nu am prevazut ca ma va afecta chiar asa de tare situatia economica... Nu credeam ca ajung sa nu am bani chiar deloc. Sper sa trec de asta si sper sa imi si platesc datoriile intr-o zi, doar ca la cum arata orizonturile, nu cred va veni curand acea zi.
Am intalnit caz in care s-a asimilat BO - CEC-ului si s-a pus in miscare actiunea penala (ajungandu-se in faza de judecata, momentan). In speta este vorba de un BO refuzat bancar in suma de 41700 lei.
Nu veti raspunde penal,cu siguranta.Asta nu inseamna ca nu veti plati datoriile catre furnizori.De aceasta raspundere nu veti scapa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil total3r total3r am imprumutat un bun prieten cu o suma de bani care a zis ca ii foloseste in societate pt care mia dat un bilet la ordin scadent la 30 zile moment in care na ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin depus "gresit" marian230 marian230 Buna O intrebare..de procedura Am garantat cu BO o achizitie de marfa in valoare x. scadenta la o anumita data Intelegerea, din pacate doar verbala, a fost ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea de a amina plata unui bilet la ordin? otylya otylya Am luat in leasing o masina pe firma si nu am platit ultimile doua rate. Firma respectiva mi-a trimis bilet la ordin. Pot sa amin plata acestuia? Daca nu ce ... (vezi toată discuția)