avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale drept civil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

drept civil

am imprumutat un bun prieten cu o suma de bani care a zis ca ii foloseste in societate pt care mia dat un bilet la ordin scadent la 30 zile moment in care na avut lichiditati si ma rugat sa nu folosescc biletul la ordin si asa timp de mai multe luni pana cand am aflat ca el este in insolventa si ca nu are de unde sami dea banii.am aflat ca banii nu au fost trecuti prin contabilitate cu inregistrarea biletului la ordin.ce trebuie sa fac? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 10:37, 22 Decembrie 2010
daca s-a deschis insolventa, depuneti BO la masa credala si sperati ca veti recupera ceva in urma lichidarii firmei.
ma gandeam la o latura penala pt ca biletul nu a avut acoperire in banca
personal consider ca acel bilet la ordin trebuia depus in vederea decontarii la banca aratata care va emitea si refuzul de plata motivat de lipsa de disponibilitati, abia atunci se putea discuta de o plangere penala pentru inselaciune impotriva administratorului. Atata timp cat nu veti putea dovedi ca respectivul administrator a emis cu rea credinta un instrument de plata care la scadenta se stia ca nu va avea acoperi nu vad rostul unei astfel de plangeri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin total3r total3r in anul 2010 a venit la mine disperat un asa zis prieten sai imprumut societatea cu 50000roni mia dat un bilet la 0rdin ca sasi procure materiale necesare ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin emise si nedecontate din lipsa disponibil bihor.dan bihor.dan Buna seara. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti ce se intampla in cazul in care o societate comerciala, xxx.srl, emite mai multe bilete la ordin cu o ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa carami carami Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de ... (vezi toată discuția)