avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bilete la ordin emise si nedecontate din lipsa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bilete la ordin emise si nedecontate din lipsa disponibil

Buna seara.
Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti ce se intampla in cazul in care o societate comerciala, xxx.srl, emite mai multe bilete la ordin cu o scadenta viitoare, 3-4 luni, si care nu se deconteaza din lipsa disponibil. Biletele la ordin sunt semnate de o persoana din cadrul firme, cu drept de semnatura la banca, dar nu de administrator. Ma intereseaza sa stiu cine raspunde intr-o astfel de situatie. Din cate cunosc eu, raspunderea este purtata in intregime de societatea care a emis biletele la ordin prin administratorul sau, persoana care a semnat documentele nefiind raspunzatoare din punct de vedere juridic. Mentionez ca biletele la ordin nu sunt avalizate. Ar fi ideal pentru mine sa-mi spuneti care este procedura prin care pot sa-mi recuperez prejudiciu si in ce masura persoana semnatara are vreo raspundere. Insist pe aceasta idée, pentru ca am convingerea ca cel care a semnat, a creat acest prejudiciu cu buna stiinta. Orice trimite la lege este bine venita.
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: bihor.dan , utilizator 20:12, 21 Aprilie 2010
Daca va referiti la o raspundere penala pentru infractiunea de inselaciune, slabe sanse. Recent am gestionat un asemenea conflict, dar fara rezultat in latura penala.
BO nu are acelasi statut juridic cu CEC-ul.
In schimb, puteti investi cu formula executorie BO la instanta competenta teritorial cu sediul debitoarei si prin intermediul unui executor judecatoresc din aceeasi zona incercati recuperarea prejudiciului.
Buna seara,
Sunt intr-o situatie similara.Am de recuprerat 3000 leiCat m-ar costa procedura respectiva si daca se poate achita dupa recuperare.
Pt procmarci
Urmez pasii indicati de dvs, investire si executor judecatoresc. Socitatea care a emis biletele la ordin raspunde cu bunurile sale. Daca nu exista asa ceva sau nu acopera prejudiciu, cel pagubit poate sa ajunga in situatia sa nu isi recupereze valoarea documentelor in totalitate. La sfarsit s-a constatat ca nu s-a recuperat o parte din valoare, sa zicem 50.000 ron. Aceasta valoare este pierdere si cazul s-a inchis? Imi vad de treaba mea si pe viitor ar trebui sa lucrez pe fila cec? Si inca o intrebare in final. Daca societatea care a emis Biletele la ordin intra in insolventa se schimba in vreun fel natura lucrurilor?
Multumesc frumos,



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul biletului la ordin 1712 1712 Ce masuri pot sa iau in cazul in care un bilet la ordin este refuzat de banca din urmatoare motive:lipsa totala disponibil,litigiu cu privire la dreptul de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)