avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face ca sa imi vad copiii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face ca sa imi vad copiii?

In urma divortului cei 2 copii ai mei au ramas in ingijirea mamei. s-a stabilit de catre instanta si un program de vizita pt mine. Acest program l-a respectat fosta sotie atata timp cat nu se finisase partajul bunurilor si avea tot interesul. De atunci eu nu mi-am mai putut lua copiii desi am mers cu politia de atatea ori dar de fiecare data nu stiu cu ce le spune minorilor ca acestia in prezenta ei refuza sa mearga cu mine. Am ajuns sa ii vizitez doar la scoala moment in care sunt foarte apropiati de mine, dar dupa primesc numai amenintari ca nu am dreptul sa ii deranjez la scoala. Pot face ceva in sensul ca as dori respectarea acelei hotarari judecatoresti? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandruic , utilizator 22:06, 31 Martie 2019
ciciilo

Ma aflu cam in exact aceeasi situatie ca si tine, as putea spune ceva mai rea#-o pentru ca sotia cu care sunt in divort nici macar nu a asteptat partajul si m-a informal neoficial bineinteles ca nu o sa-mi mai vad niciodata copilul daca nu ii dau bani multi in afara de pensia stabilita de judecator. M-a informat ca poate invoca 1000 de motive pentru a nu ma lasa sa-mi vad copilul la datele legale stabilite de judecator. De asemenea mi-a spus ca pot face oricate plangeri vreau eu ca nu vor fi bagate in seama.
Vreau sa-ti spun ca de-a doua zi de cand a bagat divort a fugit cu copilul la domiciliul parintilor ei unde sta zi si nopate.
Ce putem face in acest sens, chiar este posibil sa nu-mi mai vad niciodata copilul? legal cum poate fi oprita sa nu faca aceste lucruri
Multumesc

Cei de la politie imi spun mereu ca merg cu mine dar ca nu pot face nimic daca copii refuza sa mearga cu mine sau daca ea nu raspunde la domiciliu. Bineinteles le-a luat telefoanele mobile, le-a taiat internetul si astfel orice mijloc de comunicare cu mine. Eu mai platesc si o groaza de bani ca pensie alimentara lunar probabil ca sa o intretin pe ea si pe iubitul ei pt ca pe copii ii gasesc mereu murdari la scoala, cu haine patate si ponosite
Da este ceva incredibil in ziua de azi, cand 90% din tati ar face orice sa scape de indatoririle catre copii sa ai un tata care doreste sa contrebuie din toate puterile la cresterea, dezvoltarea si educarea copiilor si fosta sotie sa-i puna numai piedici.
Femei de tipul acesta nu sunt mame si ar trebui descalificate din calitatea de mame si sanctionate penal. Dar in frumoasa Romanie nu ai sprijin de absolut nicaieri, nu intereseaza pe nimeni si legal nu poti face absolut nimic.
Astept sa vad ce ma asteapta si pe mine dupa divort dar dupa cum a inceput nimic bun.
Mersi
Buna ziua domnilor,
Va admir dragostea si interesul fata de copii dvs,si totodata regret atitudinile fostelor sotii.Pacat ca dinsele nu inteleg ca acest "razboi"intre parinti are ca victime copiii.Poate reusiti sa le lamuriti sa-si lase deoparte frustrarile,si sa accepte ceea ce este omenesc si legal,sa inteleaga ca este dreptul dvs.,de a pastra legatura cu copiii, ca doar nu i-a conceput singure .Scuze de exprimare,dar ma doare sa vad atita nedreptate,indiferent de sexul celui care suporta neajunsul. :luck:
Multumesc in numele meu pentru aprecieri dar dupa cum singura iti dai seama "mame" care actioneaza in halul asta nu au absolut nicio legatura cu statutul de "mama" si actioneaza doar in interes propriu pentru a obtine bani.
Sa incercam sa vorbim cu ele este inutil pentru ca ele nu actioneaza in niciun fel in numele copiilor si demersul noastru ar fi un mare esec pentru ca nu au cum sa inteleaga concepte precum "interesul primordial al copilului" sau "mentinerea legaturilor parintesti"

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pensiealimentara pensiealimentara buna ziua. in urma divortului cu un minor. s-au stabilit urmatoarele lucruri-desfacerea casatoriei de acord comun, pastrarea numelui -stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Stabilirea minorului in strainatate fara acordul tatalui pentru motiv ca mama are custodie unica, sentinta este irevocabila si definitiva anonim37 anonim37 Buna ziua ! am o nelamurire am divortat de 13 ani a rezultat si un copil la vremea resp. avea doar doi ani mam recasatorit de 8 ani am o fetita de opt ani ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor tati_42 tati_42 Am o problema mare cu justitia mamei in romania. Sunt un tatal din germania si lupt pentru un program de vizitare minor. Acum am pierdut doua procese care au ... (vezi toată discuția)