In urma divortului cei 2 copii ai mei au ramas in ingijirea mamei. s-a stabilit de catre instanta si un program de vizita pt mine. Acest program l-a respectat fosta sotie atata timp cat nu se finisase partajul bunurilor si avea tot interesul. De atunci eu nu mi-am mai putut lua copiii desi am mers cu politia de atatea ori dar de fiecare data nu stiu cu ce le spune minorilor ca acestia in prezenta ei refuza sa mearga cu mine. Am ajuns sa ii vizitez doar la scoala moment in care sunt foarte apropiati de mine, dar dupa primesc numai amenintari ca nu am dreptul sa ii deranjez la scoala. Pot face ceva in sensul ca as dori respectarea acelei hotarari judecatoresti? Va multumesc
D-n Silvanna,
Femeia cu care m-am insurat eu acum 4 ani nu mai are nicio legatura cu cea de azi care luni a bagat divort. din moment ce a bagat divort inseamna ca lucrurile intre noi nu mai sunt bune, dupa parerea ei, eu fiind in continuare dispus chiar si in aceste conditii improprii unei casnicii continuarea ei de dragul baiatului meu. din moment ce ne despartim ce altceva ar mai putea dori de la mine in afara de bani?
o mama responsabila ar dori ca tatal sa fie prezent in viata copilului dar sotia mea esteo fiinta care considera ca ea ii este de ajuns copilului si ca oricum in scurt timp ma va inlocui; si atunci daca asta e modul tau de gandire procedezi in consecinta si incerci sa stragi niste foloase
din moment ce mama considera ca prezenta tatalui nu este necesara, atunci in consecinta pentru efortul de a-mi da copilul sa stau cu el trebuie sa platesc;
trebuie sa strang probe adica ce sa fac sa iau reportofoane sa o inregistrez sau ce;
daca dvs. ma incurajati astfel si imi si acordati sanse :) atunci inseamna ca sunteti destul de naiva si nu intelegeti ca in 99% din cazuri tribunalul acorda minorul mamei; eu nu numai ca nu am vreo sansa dar am toate posibilitatile sa nu-mi mai vad copilul daca mama plateste niste martori mincinosi sa declare ce nenorocit sunt eu
multumesc pentru incurajari oricum
Dl. Radu, fara sa vreau sa va supar, va spun ca gresiti!
Unde ma judec eu, stiti care a fost primul lucru care mi s-a spus de catre judecator?
"Doamna, aveti in vedere ca tatal are aceleasi drepturi ca si Dvs. si ca va obtine un program de vizita pentru a-si crea legaturi personale cu minorul"! Si asta in conditiile in care eu nu m-am opus niciodata, nu suntem casatoriti, copilul nu-i poarta numele, nu a stat o zi impreuna cu acesta, nu a contribuit cu nimic la cresterea lui, etc.
Credeti-ma, aveti sanse foarte mari, dar trebuie sa aveti si noroc. Si incredere in Dumnezeu!
Dl Radu010
Vorbiti exact ca sotul meu
Nu inteleg de ce toti barbatii considera ca este vorba de bani sau ca ex sotia doreste alt barbat?!
Dvs sunteti dispus sa continuati casatoria in ciuda tuturor acestor "mici probleme" de "dragul" copilului. Doar de fatada?
Eu vreau sa va spun un singur lucru: In Romania, o femeie este dispusa sa creasca singura un copil si sa divorteze doar daca intr-adevar nu mai poate ramane in acea casnicie
Incercati sa intelegeti motivul real al divortului, sa pastrati o relatie civilizata pentru ca legatura dvs cu fosta va exista toata viata datorita copilului care este prins la mijloc si in final copilul va fi cel care va suferi cel mai mult, va suferi dupa dvs ca tata si va suferi asistand la toate reactiile mamei ref la dvs.
Este foarte usor sa judeci din afara, insa dvs cunoasteti cu adevarat toata situatia din familia dvs si incercati sa fiti realist, sa intelegeti de ce ati ajuns aici, pentru ca sa nu imi spuneti ca este vina exclusiva a sotiei si dvs nu ati gresit cu nimic.
Si tot dvs veti gasi solutia!
Mult succes
@stromboli
cum am mai scris mai sus daca cineva divorteaza si mai ales femeia care primeste copilul si nu considera neceara prezenta tatalui pe care daca divorteaza de el il dispretuieste sau mai rau; mai sus am scris:
"sotia mea vrea pensie alimentara (bani in mana fara vreun act), bani ca sa-l pot vedea, iar la sfarsitul procesului ca incerca un proces pentru pensie alimentara "retroactiva"."
daca tie ti se pare normal ca din seara zilei cand ai depus divort sa pleci si sa ceri bani ca eu sa pot vedea copilul este problema ta si poate din cauza asta cuplurile au asa multe probleme;
in lumea de azi ultramoderna s-au intors lucrurile pe dos acuma barbatul vrea sa stea in casnicie pentru copil si sotia divorteaza pt mici "neintelegeri".
poti sa divortezi nu-i asta problema dar nu face din asta sursa de santaj si cum ai spus tu poarta-te civilizat, dar unde e indiferenta ura ranchiuna, etc. mai poate fi vorba de civilizat?
Sunt intr-o situatie similara si chiar ciudata, sotia nu imi permite sa vad baiatul desi nu am divortat ii trimiteam 300 lei lunar pentru cresterea copilului, desi nu ma lasa sa il vad deloc, dupa o discutie ea mi sa plans ca aceasta suma nu inseamna nimic si desi nu mi se permitea sa il vad a incercat sa imi forteze mana sa primeasca mai mult, ideea este ca nu doreste sa divorteze sub nici o forma din ce am observat singura varianta este instanta. Imi pare rau ca se razbuna pe copil pentru frustrarile ei, eu i-am spus ca ii sunt alaturi si sincer nu inteleg de ce procedeaza asa.