avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... categorie separata de creante chirografare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

categorie separata de creante chirografare

Buna ziua, am primit o adresa de la administratorul judiciar prin care mi se comunica faptul ca societatea mea , in calitate de creditor, a fost inclusa intr-o categorie separata de creante chirografare, incadrandu-se in art.96 alin. 1 in legea 85/2006. Mi se propune, conform art. 95 alin. 6 lit. j), sa primesc actiuni ale debitorului in schimbul creantei din tabel.
Mi s-a mai transmis ca daca refuz, voi fi decazut din categoria de chirografari speciali si imi asum ca pierdere creanta pe care o detin.

Propunerea este avantajoasa sau nu?
Daca refuz inseamna ca imi pierd creanta?
Cel mai recent răspuns: iuliainstant , utilizator 20:31, 12 Aprilie 2011
inainte de a va da acordul scris verificati cotatia actiunilor debitoarei la bursa.
intrebati-l pe administrator ce valoare nominala o sa aibe o actiune in cadrul emisiunii de titluri de valoare si numarul de actiuni pe care le veti primi in contul creantei.
Va faceti calculul si vedeti daca va apropiati cat de cat de valoarea creantei.
trebuie sa studiati planul impreuna cu un avocat ca sa vedeti daca amenintarile administratorului sunt intemeiate sau nu.
Daca a creat o clasa speciala de creditori inseamna ca vrea sa treaca planul si e mana in mana cu debitorul.
Art. 96 alin. (1) din legea insolventei prevede ca planul de reorganzare poate desemna o categorie separată de creanţe, compusă numai din acele creanţe chirografare care, în sensul art. 49 alin. (1), aparţin furnizorilor fără de care activitatea debitorului nu se poate desfăşura şi care nu pot fi înlocuiţi. Aceasta categorie voteaza separat planul (conform legeii, nu e o categorie creata special de catre debitoarea dvs.)
Legea prevede ca planul de reorganizare, inclusiv anexele, se va comunica în format electronic, scanat, prin grija administratorului judiciar, prin e-mail sau prin postare pe site-ul acestuia, asa ca cereti planul sa il consultati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de vedere in procedura implementarii si realizarii planului de reorganizare aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Pe scurt: a doua sedinta a creditorilor la care ni se solicita de catre admin. judiciar punctul de vedere referitor la planul de reorganizare si mai important ... (vezi toată discuția)
Contestarea planului de reorganizare?! corstef corstef Buna ziua Cand poate fi contestat un plan de reorganizare tinand cont ca noi ca si creditor din categoria \"alti creditori\" nu am fost convocati la sedinta ... (vezi toată discuția)
Contestatie plan de reorganizare laura-jurist laura-jurist buna ziua in cazul unui plan de reorganizare confirmat de catre instanta, prin care au fost eliminate din plan creantele chirografare, se mai poate face ... (vezi toată discuția)