avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... HELP in legatura cu un furt de la locul de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

HELP in legatura cu un furt de la locul de munca

Buna ziua, ma numesc Cristian si sunt intr-o mare belea pentru ca am fost un bouuuuu. Sa va explic ce s-a intamplat. Impreuna cu inca 4 persoane am sustras de la locul nostru de munca 6 perechi de adidasi ( lucram la REAL hypermarket ) am fost prinsi 3 dintre noi jos in parcare in timp ce incarcam adidasi la mine in scuter de catre o sefa de departament. Am fost apoi si am dat in magazin nota explicativa despre ce si cum s-a intamplat. Politia nu a fost chemata si nu am declarat la politie nimik. In nota explicativa am scris totul adika adevarul. Mi s-a spus ca ma aleg doar cu demisia si atata tot.
Am fost peste 2 zile de la incident inapoi la munca sa imi dau demisia apoi am fost chemat peste 1 saptamana la o convocare. Am fost si mi s-a spus ca ma aleg cu litera A plus cazier si dosar penal ca cica au facut plangere la politie dar eu nu am fost la nici o circa nimik.( Practic eu am asteptat sa aduca ei marfa jos ei au scoso din magazin eu doar asteptam jos complice oricum.) IN fine treaba acum este cam nasoala ma poate ajuta cineva cu un sfat ca trebuie maine sa ma duc sa semnez niste acte cica si eu nu stiu ce inseamna dosar penal .... pot oare sa scap sa nu am probleme VA rog frumos .... MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: G_Shobo , utilizator 11:48, 2 Iulie 2008
Ati depus demisia sau vi s-a comunicat dispozitia de desfacere a contractului de munca?
In cel mai fericit caz contractul Dvs. de munca va inceta prin demisie.

Pe latura penala insa, daca angajatorul a facut plangere penala si sunt probe suficiente, urmeaza sa raspundeti pentru faptele comise.
Chiar daca nu ati fost inca chemat pentru a da declaratii, acest lucru se poate intampla chiar in viitorul apropiat.

In ce priveste ziua de maine, probabil veti primi cartea de munca si veti face lichidarea.
multumesc de raspuns... problema este ca am fost sa imi dau demisia lucru pe care nu am reusit... am primit in schimb o DECIZIE si o invitatie de CONVOCARE la care am fost astazi si mi s-au comunicat ca mi se desface contractu de munca cu litera A si ca au facut plangere la politie si ca o sa am cazier timp de 7 ani si cu dosar penal si maine sa vin sa semnez nu stiu ce acte... CE MA SFATUITi sa fac sau ce pot sa patesc???
Ce decizie ati primit si ce convocare? :-/ .... Ce acte v-au chemat sa mai semnati ? :-/

Intreb asta deoarece :
1. Convocarea la cercetarea disciplinara se face cu cel putin 5 zile inainte de data convocarii (CCMN 2007/2010).
2. Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia celei prevăzute la art. 264 alin. (1) lit. a) din Codul muncii - avertisment - , nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
3. Dosarul penal este intocmit de catre organele de politie in urma cercetarilor efectuate.

am fost astazi la convocare unde mi sa spus ca voi primi maine un telefon sa vin sa semnez niste acte NU MIAU SPUS ce acte e vorba iar pe decizia care am si eu o copie akasa scrie :

DECIZIA nr 1895 din 09.06.2008

Conducerea societatii S>C real,- HYPERMARKET ROMANIA S.R.L - reprezentata de dl. NICULEASA ANTONIU in calitate de director magazin al s.c real hypermarket romania - magazin Pan Vitan:
Avand in vedere efectuarea cercetarii disciplinare prealabile a dlui. (numele meu) avand functia de lucrator comercial cu privire la comiterea unei abateri disciplinare grave, conform raportului de interpelare nr. 33/07/06/2008 intocmit de Nitu Valentin Iulian - Agent de paza in data de 07.06.2008, ni sa adus la cunostiinta ca angajatul (numele meu) a sustras 1 pereche de pantof marca ADIDAS din cadrul raionului sport.
Prin fapta savarsita salariatul a incalcat dispozitiile art.9 Actiuni cu caracter disciplinar- insusirea de produse din magazin, din regulamentul intern:
In temeiul art.52 alin (1) lit. a) din Codul Muncii
DECIDE:
Art.1 Incepand cu data de 07.06.2008 pe durata cercetarii disciplinare prealabile se suspenda contractul individual de munca. intregistrat sub numarul ... / .... in Registrul Camerei de Munca din cadrul inspectoratului teritorial de Munca al municipiului Bucuresti, incheiat pe perioada nedeterminata al (numele meu) avand functia de lucrator comercial.
Art.2 Prezenta decizie produce efecte de la data comunicarii
Art.3 Departamentul de resurse umane va aduce la indeplinire prevederile prezentei decizii.

CE INSEAMNA acestea si ce pot face eu akuma? maine tre sa semnez nu stiu ce acte habar nu am ce spuneti?
Ca sanctiune disciplinara suspendarea contractului individual de muncă nu poate depăşi 10 zile lucrătoare. Pentru stabilirea acestei sanctiuni trebuia sa fie facuta cercetarea disciplinara prealabila, potrivit art.267 C.mun.

Pe durata cat sunteti cercetat disciplinar, contractul dvs de munca este suspendat. Adica, suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.



Alte discuții în legătură

Concediere lilianaG lilianaG ptr desfacere CIM ptr abateri grave ~~daca sunt sint asociat unic si administrator ce document trebuie sa prezint la ITM ptr desfacere fara preaviz? nu vreau ... (vezi toată discuția)
Cercetare prealabila anca_diana anca_diana in cazul in care in notificarea pt cercetare prealabila nu a fost specificat obiectul...( adica am fost chemat pt discutii fara sa stiu ce anume vom ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara zpavel_alia zpavel_alia Un gestionar lipseste nemotivat incepnad cu data de 11 februarie. In data de 18 februarie i se trimite convocare, urmand ca acesta sa se prezinte la cercetare ... (vezi toată discuția)