avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare prealabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare prealabila

in cazul in care in notificarea pt cercetare prealabila nu a fost specificat obiectul...( adica am fost chemat pt discutii fara sa stiu ce anume vom discuta...), iar eu m-am dus, pt ca nu am avut nimic de ascuns, pot invoca nulitatea absoluta a deciziei de desfacere a ctr de munca pe motiv ca notificarea pt cercetarea prealabila nu a specificat obiectul si in concluzie,eu nu mi-am putut face apararea?
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2006
anca_diana, utilizator
Cel mai recent răspuns: anca_diana , utilizator 22:41, 26 Noiembrie 2006
Da,normal ar fi fost ca dvs sa fi stiut ob notificarii...sau ma gandesc ca el ar fi trebuit dedus
dedus de unde...???B-)
Eu cred ca, din moment ce ti-au trimis o notificare,chiar si fara obiect...trebuia sa prevezi ce s-ar putea discuta si asa sa-ti formezi apararea pe toate caile...eu una asa m-as fi gandit9din moment ce mi se trimite o notificare nu ma cheama sa stam de vb despre starea vremii).Oricum eu sunt de parere ca poti invoca nulitatea notificarii in lipsa de obiect.Un act fara obict...ce valoare are...eu cred ca este nul:);)
era vb de nulitatea deciziei de desfacere a contractului de munca nu a notificarii.
multumesc, vroiam o parere de la cei avizati si care merg pe litigii de munca...
Nulitatea deciziei de desfacere a contractului individual de munca se stabileste numai de catre instanta (in acest caz TMB). Poti invoca o greseala de procedura - in legatura cu neprecizarea in "convocare" pe scurt a faptei care este considerata abatere disciplinara. Codul Muncii prevede expres ca in convocare trebuie precizate:obiectul, data ora si locul intrevederii.

Alte discuții în legătură

Care este procesul pentru desfacerea contractului de munca cu litera a? Anddy Anddy Buna ziua, Imi puteti spune care este procesul de desfacere al contractului de munca cu litera a? In cat timp de la demisie se poate face? Se poate ca ... (vezi toată discuția)
Preaviz Elena714 Elena714 În cazul în care salariatul are deja 90 de zile lucrătoare, respectiv își dă demisia și nu poate sta perioada de preaviz. Care sunt consecințele ... (vezi toată discuția)