in cazul in care in notificarea pt cercetare prealabila nu a fost specificat obiectul...( adica am fost chemat pt discutii fara sa stiu ce anume vom discuta...), iar eu m-am dus, pt ca nu am avut nimic de ascuns, pot invoca nulitatea absoluta a deciziei de desfacere a ctr de munca pe motiv ca notificarea pt cercetarea prealabila nu a specificat obiectul si in concluzie,eu nu mi-am putut face apararea?
Eu cred ca, din moment ce ti-au trimis o notificare,chiar si fara obiect...trebuia sa prevezi ce s-ar putea discuta si asa sa-ti formezi apararea pe toate caile...eu una asa m-as fi gandit9din moment ce mi se trimite o notificare nu ma cheama sa stam de vb despre starea vremii).Oricum eu sunt de parere ca poti invoca nulitatea notificarii in lipsa de obiect.Un act fara obict...ce valoare are...eu cred ca este nul:);)
era vb de nulitatea deciziei de desfacere a contractului de munca nu a notificarii.
multumesc, vroiam o parere de la cei avizati si care merg pe litigii de munca...
Nulitatea deciziei de desfacere a contractului individual de munca se stabileste numai de catre instanta (in acest caz TMB). Poti invoca o greseala de procedura - in legatura cu neprecizarea in "convocare" pe scurt a faptei care este considerata abatere disciplinara. Codul Muncii prevede expres ca in convocare trebuie precizate:obiectul, data ora si locul intrevederii.
Alte discuții în legătură
Preaviz
Elena714
În cazul în care salariatul are deja 90 de zile lucrătoare, respectiv își dă demisia și nu poate sta perioada de preaviz. Care sunt consecințele ... (vezi toată discuția)