avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Un gestionar lipseste nemotivat incepnad cu data de 11 februarie. In data de 18 februarie i se trimite convocare, urmand ca acesta sa se prezinte la cercetare disciplinara pe 28 februarie. Intre timp societatea afla ca s-au sustras marfuri tocmai de catre gestionarul respectiv si face plangere la Politie. In 28 februarie gestionarul nu se prezinta la convocarea facuta pentru ...absente nemotivate. Cum considerati ca este legal/ce recomandati?
1. Desfacere disciplinara a cim pentru absente nemotivate si continuarea anchetei la Politie?
SAU
2. Suspendarea contractului de munca conf. art. 52 lit. c Codul Muncii(suspendare pentru plangere penala)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 28 Februarie 2013
Buna
Eu l-as convoca din nou, in termen legal pentru absentele nemotivate si pentru sustragerea marfurilor.
Adica optati pentru desfacerea contractului de munca pentru absente nemotivate + furt?
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
zpavel_alia, utilizator
Se poate angaja cumulativ raspunderea disciplinara si raspunderea penala a unui salariat ..

Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile legii fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
Din punctul dvs. de vedere este legala varianta 1. Desfacere disciplinara a cim pentru absente nemotivate si continuarea anchetei la Politie? Nu as vrea sa conteste decizia de desfacere a contractului de munca in instanta pe principiul "penalul tine in loc civilul/disciplinarul"

Atunci faceti altceva ... angajati raspunderea disciplinara cu cea patrimoniala renuntand la cea penala ....

Alte discuții în legătură

Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim denunt penal in perioada de suspendare pentru absente nemotivate? adela79 adela79 Buna ziua. Avem o salariata care absenteaza nemotivat din data de 22.06.2012. In 27.06.2012 i-am trimis convocarea pentru cercetare disciplinara pentru data de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara - absente nemotivate centru_cta centru_cta buna ziua! intrucat art. 52, alin. 1 lit a) din codul muncii s-a abrogat ce fac in cazul salariatului caruia i s-a intocmit un referat ptr absente nemotivate? ... (vezi toată discuția)