avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Un gestionar lipseste nemotivat incepnad cu data de 11 februarie. In data de 18 februarie i se trimite convocare, urmand ca acesta sa se prezinte la cercetare disciplinara pe 28 februarie. Intre timp societatea afla ca s-au sustras marfuri tocmai de catre gestionarul respectiv si face plangere la Politie. In 28 februarie gestionarul nu se prezinta la convocarea facuta pentru ...absente nemotivate. Cum considerati ca este legal/ce recomandati?
1. Desfacere disciplinara a cim pentru absente nemotivate si continuarea anchetei la Politie?
SAU
2. Suspendarea contractului de munca conf. art. 52 lit. c Codul Muncii(suspendare pentru plangere penala)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 28 Februarie 2013
daca ii suspendati contractul cf art.52 lit b si plangerea penala se va solutiona cu nup atunci va trebui sa ii acordati toate drepturile de care a fost lipsit in perioada suspendarii si sa il primiti inapoi la munca.....si nu e bine!
Nu este obligatoriu sa se dea NUP ... in functie de probele administrate se poate trimite dosarul la instanta de judecata ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim denunt penal in perioada de suspendare pentru absente nemotivate? adela79 adela79 Buna ziua. Avem o salariata care absenteaza nemotivat din data de 22.06.2012. In 27.06.2012 i-am trimis convocarea pentru cercetare disciplinara pentru data de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara - absente nemotivate centru_cta centru_cta buna ziua! intrucat art. 52, alin. 1 lit a) din codul muncii s-a abrogat ce fac in cazul salariatului caruia i s-a intocmit un referat ptr absente nemotivate? ... (vezi toată discuția)