avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru cumpararea de produse UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru cumpararea de produse UE

Buna ziua,
Am o nedumerire si v-as ruga sa ma luminati un pic.
Cumpar produse on line de la o companie americana care are depozitul pentru Europa la Amsterdam. Ca persoana fizica , mi se emite factura , dar TVA-ul perceput este de 24 %. Nu ar fi normal ca aceasta taxa pe care o achit sa fie cea din tara din care imi vin produsele , respectiv Olanda?
Compania respectiva nu este inregistrata in Romania.
Cu consideratie,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: Elsa60 , utilizator 20:33, 7 Aprilie 2011
cine este furnizorul inscris pe factura?
unde achitati tva de care vorbiti?
Furnizorul inscris in factura este filiala din Olanda a companiei americane. Factura este emisa de catre acesta , iar eu plata o efectuez in lei in contul deschis de catre companie la o banca in Ro. Lucreaza cu Global Collect. Comanda se face on line , plata ajunge la ei.
pai bine si nu achitati total factura, unde este inclusa si tva?
Ba da, o achit , sigur. Problema este ca in Olanda TVA este de 19% , iar eu sunt taxata cu 24% ca in Ro. Firma straina plateste TVA in Olanda , neavand inregistrare in Ro.
Asta intrebam, daca este normal sa fac o achizitie din strainatate si sa platesc TVA la valoarea din Ro.
este posibil ca furnizorul din olanda sa fi depasit plafonul de 35.000 euro pentru vanzari la distanta catre romania si in asemenea conditii este obligat sa se inregistreze in scopuri tva in romania si de aceea v-a facturat cu tva 24%.
pe de alta parte dvs. spuneti ca furnizorul nu are cod de tva din romania.

ceva este in neregula totusi...

Alte discuții în legătură

Declaratia 091 - diferenta intre d1 si d4 sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg care este diferenta intre a opta pentru punctul 1 sau punctul 4 , in sectiunea D cu Date privind Vectorul Fiscal ... (vezi toată discuția)
Platforma intermediara mi-a colectat tva-ul intracomunitar. cum procedez cu declaratiile si plata acestuia? eduardbuta eduardbuta Buna ziua, M-am lovit de o speta ciudata cu care sper ca ma puteti lamuri. Detin o firma neplatitoare de TVA, inregistrata in scop de TVA special in VIES. ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Doresc sa ma lamuresc in privinta urmatoarei probleme: Sunt o SC platitoare de TVA in Romania si fac livrari de produse finite de lemn in Italia. ... (vezi toată discuția)