Buna ziua,
Am o nedumerire si v-as ruga sa ma luminati un pic.
Cumpar produse on line de la o companie americana care are depozitul pentru Europa la Amsterdam. Ca persoana fizica , mi se emite factura , dar TVA-ul perceput este de 24 %. Nu ar fi normal ca aceasta taxa pe care o achit sa fie cea din tara din care imi vin produsele , respectiv Olanda?
Compania respectiva nu este inregistrata in Romania.
Cu consideratie,
Mihaela
Furnizorul inscris in factura este filiala din Olanda a companiei americane. Factura este emisa de catre acesta , iar eu plata o efectuez in lei in contul deschis de catre companie la o banca in Ro. Lucreaza cu Global Collect. Comanda se face on line , plata ajunge la ei.
Ba da, o achit , sigur. Problema este ca in Olanda TVA este de 19% , iar eu sunt taxata cu 24% ca in Ro. Firma straina plateste TVA in Olanda , neavand inregistrare in Ro.
Asta intrebam, daca este normal sa fac o achizitie din strainatate si sa platesc TVA la valoarea din Ro.
este posibil ca furnizorul din olanda sa fi depasit plafonul de 35.000 euro pentru vanzari la distanta catre romania si in asemenea conditii este obligat sa se inregistreze in scopuri tva in romania si de aceea v-a facturat cu tva 24%.
pe de alta parte dvs. spuneti ca furnizorul nu are cod de tva din romania.