avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot sa devin mostenitor al unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot sa devin mostenitor al unui teren

Tatal meu a decedat in 2002 si era proprietarul unui teren obtinut in urma unui partaj succesoral(7 mostenitori). Problema este ca eu am acest titlu de proprietate si hotarirea judecatoreasca sub forma de copii simple. Pentru a putea face mostenirea as avea nevoie de aceste acte in copii legalizate. Problema este ca nu ii cunosc pe ceilalti mostenitori si nici nu stiu cine are aceste acte in original. Cum as putea sa le obtin?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:54, 6 Aprilie 2011
Face-ti coppii legalizate din dosarul de partaj succesoral.
Il gasiti de regula la arhiva veche a judecatoriei din localitatii in care a avut ultimul domiciliu defunctul.
Solicitati copii legalizate de la Camera notarilor.Pentru hotarare adresati-va instantei care a emis-o.
Daca veti hotararea judecatoreasca in copie, sunteti norocos. Inseamna ca stiti instanta care a pronuntat hotrarare si numarului dosarului. Mergeti la un birou de copiat acte sa va scrie din nou hotararea. Apoi platiti taxa timbru judiciar de 2 lei si timbru judiciar de 2 lei, faceti cerere pentru legalizare si atasand copia hotararii le depuneti la Judecatoria care a pronuntat hotararea. Asa veti avea si dvs un original.
Ca sa pot obtine aceste acte,trebuie sa demonstrez in vreun fel ca sunt mostenitor? Am certificatul de deces al tatalui meu in original,dar nu stiu daca e suficient.
Si inca o intrebare....eu locuiesc in Cluj....si aceste acte au fost emise de judecatoria Roman din judetul Neamt.Cum as putea sa le obtin fara a ma deplasa pina acolo?Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara nu au acces la aceste informatii?
ar fi bine sa mergeti personal la judecatorie. faceti dovada prin actele de stare civila respectiv certificatul dvs de nastere si cartea de identitate.la care desigur sa aveti si certificatul de deces al tatalui dvs si acea copie dupa hotararea judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Succesiune ionela1965 ionela1965 Imi cer scuze,imi este și rusine pt ca am pus multe întrebări, multumesc tuturor pt răspunsurile date,acum ma confrunt cu o problema,după decesul mamei am ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor Nicolae13 Nicolae13 Doresc sa obtin certificatul de mostenitor pentru trei suprafete agricole in judetul Braila.Pentru alte bunuri din Bucuresti am obtinut certificatul de ... (vezi toată discuția)