Doresc sa obtin certificatul de mostenitor pentru trei suprafete agricole in judetul Braila.Pentru alte bunuri din Bucuresti am obtinut certificatul de mostenitor. Pentru terenurile mentionate am Titlurile de proprietate , eliberate de comisia de stabilire dreptului de proprietate, in copie Xerox , fara a fi legalizate sau in original. Pe documentele respective apar , alaturi de mama mea inca trei surori si un frate. Banuiesc ca documentele originale se afla la unul dintre cei specificati in documente si care refuza sa imi dea aceste acte din dorinta de a nu dezmembra terenurile individuale.
Am urmatoarele intrebari:
1. Am nevoie de originale sau copii legalizare sa deschid succesiunea?
2. Daca da, ce urmeaza sa fac sa obtin originalele sau copii legalizate, in conditiile de rea vointa a posesorului?
3. Unde pornesc acesta procedura? La Bucuresti sau Braila?
4. In ce moment pot sa incep actiunea de desprindere din Titlul de proprietate colectiv? Dupa obtinerea certificatului de mostenitor sau in paralel?
Pentru dezbaterea succesiunii aveti nevoie in mod obligatoriu de o copie legalizata sau de originalul respectivelor titluri de proprietate. In cazul in care coproprietarii nu vor s va puna la dispozitie o copie legalizata sau originalul acelor titluri, va trebui sa va adresati Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Braila, atasand dovada de mostenitor al mamei dvs (certificatul de mostenitor deja obtinut la Bucuresti)si copiile titlurilor de proprietate pentru obtinerea unei copii legalizate a respectivelor documente (OCPI va permite accesul notarului public in vederea legalizarii copiei de pe cotorul titlului aflat la ei).
Dupa ce obtineti acele copii legalizate, va trebui sa solicitati primariei respective un certificat de atestare fiscala in vederea dezbaterii succesiunii, urmand sa va adresati notarului care v-a eliberat primul certificat de mostenitor pentru eliberarea unui supliment la acesta, unde va inscrie cota parte care va revine din acele terenuri.
Abia dupa aceea va puteti adresa unui notar pentru iesirea din indiviziune fata de rudele dvs (partajul voluntar). Daca respectivii nu vor sa se prezinte la notar, va trebui sa faceti iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca, la judecatoria in a carei raza de competenta se afla localitatea unde sunt situate terenurile.
Titlu de proprietate
marusca
Ma aflu in urmatoarea situatie. Odata cu legea 18/1990 unul din unchii mei am facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate a terenurilor tatalui ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate
bella_y
Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)