avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Ma aflu in urmatoarea situatie. Odata cu legea 18/1990 unul din unchii mei am facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate a terenurilor tatalui lor. S-a eliberat in 1995 titlul de proprietate pe teren si scrie un felul urmator: Domnilor Popescu Ion,Popescu Ghoerghe si Popescu Vasile,ca mostenitori ai defunctului Popescu Gabriel li se reconstituie dreptul de proprietate a 2 ha de teren cu rmatorii vecini.
Eu sint fata lui Popescu Ion care a decedat acum 10 ani si m-am hotarit ca vreau sa fac succesiunea Notarul mi-a spus ca pot aduce si o copie legalizata a titlului de proprietate daca nu am eu originalul. Varul meu,cel care detine acest titlul in original nu vrea sa-mi faca o copie legalizata. Ce pot face in acest caz? Cum trebuie sa procedez?Cei de la primarie spun ca nu elibereaza un duplicat decit caruia ia eliberat titlul in original si numai dupa ce-l declara pierdut.
Va rog sa ma indrumati si sa-mi spuneti ce demersuri trebuie sa fac in acest caz. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:29, 8 Septembrie 2012
Puteți încerca să cereți primăriei un duplicat pe baza calității de moștenitor a unuia dintre cei trei menționați pe acel act, pe care o aveți (eventual prezentați certificatul de moștenitor, spuneți că nu aveți actul respectiv și poate îi „înduplecați” să vă elibereze un duplicat).

Din păcate, dacă vărul D-voastră nu vrea să facă o copie legalizată după actul respectiv, singura soluție care vă rămâne este calea de a cere acest lucru în justiție.
Primaria nu elibereaza duplicate ale titlurilor de proprietate. Solicitati iesirea din indiviziune pe calea instantei, unde puteti depune doar o copie simpla a titlului de proprietate.
Multumesc pentru raspunsuri. Daca voi fi nevoita sa ma adresez instantei de judecata pentru iesirea din indiviziune trebuie sa fac si partajul terenurilor? Pentru ca eu nu stiu care este terenul tatalui meu iar pe titlu nu este delimitat terenul fiecarui mostenitor,ci doar terenul de 2 ha,care il detin toti cei 3 mostenitori? Va trebui sa platesc si sa duc vreun expert la teren pentru masuratori? Sau fac doar iesirea din indiviziune? Urmind sa facem partajul noi ne hotarim toti mostenitorii la notar sau ulterior la instanta? Eu nu am bani acum de chletuit.Nu vreau nici sa vind terenul,nici sa il iau lor..doar sa faca succesiunea in urma decesului tatalui meu. Avind in vedere ca terenul se afla in jud Olt iar eu locuiesc in Bucuresti,tata a decedat tot in Bucuresti, carei instante ma adresez?

Vă veți adresa judecătoriei de la ultimul domiciliu al tatălui D-voastră (al celui a cărui succesiune se dezbate).

[ link extern ]

Din păcate va trebui să achitați o taxă de timbru (la înregistrarea acțiunii) de 3% din valoarea masei succesorale, sumă care la final va fi suportată și de ceilalți moștenitori proporțional cu cota fiecăruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)
Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate teren, disparut pascu tavi pascu tavi Tatal meu a fost re[mproprietarit cu 2,34 ha, cu titlu de proprietate. Terenul l-a dat in arenda la o societate agricola, dar cred ca a comis si gresala de a ... (vezi toată discuția)