avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Am varsta de 50 ani.
Vechime pe cartea de munca : 28 ani
Plus 4 ani cursuri universitare la zi, cu Diploma de licenta.
Pot beneficia de pensie anticipata? Daca DA, ce demersuri trebuiesc facute?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:24, 6 Aprilie 2011
Ce activitate ati desfasurat? De exemplu daca ati fost balerin va puteti pensiona.
economist
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
doina ban, utilizator
Art. 62. — (1) Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puțin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege.

Art. 65. — (1) Pensia anticipată parțială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum și celor care au depășit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.

Nu ati dat toate datele dar va pot informa ca pentru o persoana de sex feminin nascuta in anul 1961 varsta standard de pensionare este de 60 - 60 ani si doua luni (functie de luna nasterii), stagiul complet de cotizare fiind de 32 - 32 ani si 4 luni (din nou lipsa luna nastere).
Sper sa trageti concluzii din cele 2 articole prezentate.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata fara penalizare lacramioaragologan lacramioaragologan buna ziua, o persoana de sex feminin nascuta in august 1955 cu 30 ani vechime poate iesi la pensie acum fara penalizare? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare catalinaelenavochita catalinaelenavochita mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce ... (vezi toată discuția)
Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)