avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Lucrez la o firma privata si nu am fost remunerati de 6 luni. Care este baza legala pentru a incepe o procedura de recuperare a drepturilor noastre salariale si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru a avea castig de cauza. Mentionam ca nu avem sindicat.
va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 12 Aprilie 2011
Aveti doua variante care pot fi exercitate concomitent : sesizati ITM-ul si/sau actiune in instanta - actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare. Actiune ase depune in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariul.
freeelis a scris:

Aveti doua variante care pot fi exercitate concomitent : sesizati ITM-ul si/sau actiune in instanta - actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare. Actiune ase depune in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariul.

sunteti sigur ca la ,,angajare,, au semnat vreun act de care sa se poata lega la o eventuala actiune in instanta ???....
cvv1974 a scris:

freeelis a scris:

sunteti sigur ca la ,,angajare,, au semnat vreun act de care sa se poata lega la o eventuala actiune in instanta ???....

Si chiar daca nu au semnat si fac dovada prestatiilor contractuale se poate deschide o actiune inj instanta ...
ITM-ul a fost anuntat, au venit in control, au dat termene de rezolvare de doua ori.
Defiecare data de cate ori a dat termen ITM de solutionare am primit cate 100 lei, s-a raspuns prin adresa catre ITM ca se incearca sa se solutioneze si asa au trecut aproape 5 luni de "abureli".
marianajerpelea a scris:

ITM-ul a fost anuntat, au venit in control, au dat termene de rezolvare de doua ori.
Defiecare data de cate ori a dat termen ITM de solutionare am primit cate 100 lei, s-a raspuns prin adresa catre ITM ca se incearca sa se solutioneze si asa au trecut aproape 5 luni de "abureli".

Mergeti din nou la ITM - explicati-le ca nu au fost respectate termenele date de ei - si in acelasi timp promovati si o actiune in instanta pentru neplata drepturilor salariale.
Poate in aceasta situatie, angajatorul va va achita intreaga suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez salariile restante? sorinaionela sorinaionela din luna octombrie 2012 lucrez cu contract de munca dar nu am primit nici un ban pana astazi,doar niste bonuri (11)...cum pot recupera salariile restante,mai ... (vezi toată discuția)
Rãspuns itm ralukdas ralukdas Am lucrat la o firmă din Bucureşti şi în urma demisiei nu mi-am mai recuperat drepturile salariale. Am făcut sesizare la ITM Bucureşti prin e-mail ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu kido93 kido93 am lucrat pe post de infirmiera la clinica medicala munposan si nu mi-am primit drepturile salariale pe luna august data de plata a salariilor este 29 ale ... (vezi toată discuția)