avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocuparea abuziva a proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocuparea abuziva a proprietatii

Buna ziua,

Sunt proprietarul unei locuinte intr-o casa nationalizata cu teren aferent 1100m2. Suntem 4 proprietari si fiecaruia ii corespunde cota parte din teren in functie de suprafata apartamentului (nu sunt toate egale). Cota mea este de 530m2 ceilalti 3 avand restul suprafetei impartita aproximativ egale. Aceste cote parte apar pe actele de proprietate si in CF-ul fiecarei locuinte. Unul din proprietari si-a construit in mod ilegal mai multe anexe: doua camere la locuinta existenta, un garaj si inca o casa pentru unul din copii. Pentru toate aceste neexistand nici un proiect, nici o aprobare si nici acordul celorlalti proprietarilor, acesta find construite pe terenul celorlalti proprietari. Cladirile au fost construite in ultimi 3-4 ani in urma a multor scandaluri si amenintari de tot felu, acum voind sa mai ridice o casa pentru un alt copil.
Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac si ce cale sa urmez pentru a putea sa demolam constructiile ilegale si sa ne recistigam terenul ocupat abuziv.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 13:14, 7 Aprilie 2011
Sesizati oficial serviciul de control din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa fara acces stradal Alexandru43 Alexandru43 Buna seara. Parintii mei au cumparat un imobil nationalizat, fara a cumpara si terenul de langa acesta. Terenul a fost retrocedat si ulterior vandut. In urma ... (vezi toată discuția)
Garaj in curtea blocului pristopanu07 pristopanu07 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: conform extrasului cf, detin cota de 21/819 mp \'curte in intravilan\' plus suprafata ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de cumparare a curtilor caselor nationalizate / retrocedate Dark_Guy Dark_Guy Buna Ziua! Suntem mai multi proprietari care au cumparat imobile (legea 112) intr-o curte comuna. Curtea si una dintre locuinte a fost retrocedata fostei ... (vezi toată discuția)