Imi poate spune si mie cineva (din propria-i experienta) cam cat poate dura un proces de partaj, luand in considerare ca dureaza deja de 3 ani si este in rejudecare la tribunal?
Am auzit o varianta care spunea ca poate dura si 10 ani!:((:((:((
Cate re-re-rejudecari (#-o) pot interveni pana la solutionarea procesului?
Nu se poate face nimic pentru ca partea adversa sa nu tot atace deciziile pana la adanci batraneti? (in afara de caderea la intelegere, care pur si simplu e imposibila)
Din pacate nimeni nu va poate spune nici macar aproximativ, variaza de la caz la caz; si inteleg ca in situatia dvs exista multe probleme; cu cat reusiti sa le rezolvati mai repede, se va finaliza si dosarul mai repede; poate ca de aici ar trebui sa porniti, sa ne explicati din ce motive dureaza deja de 3 ani si de ce a ajuns in rejudecare dosarul!
Motivele sunt multe. Unele tin de fosta avocata, altele de partea adversa...prin faptul ca insista la o impartire 50-50 desi actele demonstreaza ca nu a participat efectiv cu mai mult de maxim 15%, dar mizeaza foarte mult pe exprimarea magica "contributia in gospodarie".
A fost o serie de greseli care au dus la rejudecare. Intrebarea mea ar fi fost pana cand poate taragana partea adversa acest proces, desi pozitia ei nu este sustinuta de documente, dar se pare ca acest lucru nu conteaza in fata judecatorilor.X-( Deja acest proces a durat prea mult si chiar nu stiu ce sa fac sa se puna punct o data pentru totdeauna. Precum spuneam anterior, o cadere la invoiala iese din discutie.:(
Pentru un raspuns - si acela aproximativ - ar trebui studiat dosarul.
Daca doriti un raspuns "linistitior", din propria-mi experienta, atunci acesta este: da, eu am finalizat in 2 luni un dosar care dura de 10 ani. (am intrat in dosar in recurs - era al doilea recurs dupa casare cu trimitere la fond spre rejudecare)
Era si un banc pe tema asta.
Fiul ii ispune tatalui, batranul avocat: Tata ti-am terminat procesul acela cu care te chinuiai tu de 10 ani.
Fraierule! ii spune tatal: cu banii din procesul asta te-am tinut eu pe tine in scoala.
Si acum, serois vorbind, nu totul depinde de avocat.
Daca dorarul a parcurs: fond (la judecatorie) apel (la tribunal) recurs (la Curtea de Apel) si in recus s-a dispus rejudecarea apelului (asa inteleg eu din faptul ca vorbiti de rejudecare la tribunal) atunci se mai poate ataca inca odata cu recurs hotararea ce se va da in rejudecarea apelului. Acest lucru nu poate fi blocat de un avocat, oricat de destept ar fi. Pentru ca nu se poate rapi partii care a pierdut dreptul la o cale de atac prevazuta de lege, chiar daca dreptul acesta este uneori exercitat abuziv. Dar daca lucrurile sunt facute cum trebuie si hotararea din rejudecarea apelului e "beton" (ceea ce inseamna ca avocatul sa faca niste concluzii scrise pe care judecatorul sa fie tentat sa le copieze in dispozitiv), atunci recursul nu are de ce sa dureze mai mult de 2 termene.
Cu mentiunea ca hotararea pronuntata in apel este definitiva, ceea ce inseamna ca poate fi pusa in executare, intrucat recursul nu e suspensiv de executare.
Puteti recurge la mediere,pe cale amiabila.Contactati un mediator.
www.[editat de admin].net
Alte discuții în legătură
Intrebare
etudor
Intrebarea mea este: am un proces.nemultumita ,partea adversa declera recurs la Curtea de apel.Dupa 2 sedinte Curtea caseaza hot.tribunalului si trimite ... (vezi toată discuția)
Contestator sau intimat?
zaza
as vrea sa stiu cine sunt partile intr-un proces de rejudecare, pentru ca eu in prima faza sunt reclamant, care am castigat procesul la tribunal iar paratul a ... (vezi toată discuția)