avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulatie, vinovatul este victima, permis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulatie, vinovatul este victima, permis retinut

Stimate Doamne si Stimati Domni

La inceputul lui Februarie 2008 (01.02.2008) am avut un accident de circulatie provocat de mine prin intrarea pe contrasens. Singura victima a accidentului am fost eu alegandu-ma cu niste taieturi pe fata.

Mi-a fost retinut permisul si in schimb mi-au dat o dovada pe care o prelungesc in fiecare luna.

Ce nu stiu eu sunt urmatoarele:

- cum aflu daca cel pe care l-am lovit (defapt el m-a lovit dar eu eram pe banda lui) a depus plangere impotriva mea ?
- daca a depus plangere nu trebuia sa fiu anuntat sau chemat la politie ori tribunal, avand in vedere ca au trecut 4 luni
si ceva
- ce se intampla daca a depus plangere ?
- ce se intampla daca nu a depus plangere ?
- de ce inca nu s-au hotarat ce fac cu permisul meu ?
- unde trebuie sa ma duc sa ma interesez ce se intampla in continuare ?
- o sa mi se suspende permisul ?

Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastra

Cu stima si respect
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 09:39, 17 Iunie 2008
trebuie sa mergeti la Politia Rutiera si sa vorbiti cu agentul care a fost la fata locului, cand s-a produs accidentul. Functie de ce veti afla de acolo, reveniti cu informatii.
Cred ca faptele situatia este mai complicata decat a fost prezentata. Pentru circulatia pe sensul invers OUG 195 prevede la art 101

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:

d) circulaţia pe sens opus, cu excepţia cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depăşire.

Perioada de suspendare a expirat, dar faptul ca valabilitatea dovezii a fost prelungita lunar imi sugereaza faptul ca nu este stabilit vinovatul in producerea accidentului.
Interesati-va la Politia Rutiera ce s-a intamplat cu cazul Dvs.
Reveniti cu informatii mai detailate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privind noul cod rutier alinutza4u alinutza4u :sorry::sorry:As avea si eu o intrebare cu privire la noul cod rutier...Un bun prieten a urcat la volan dupa ce a consumat vreo 2 beri si a lovit o masina in ... (vezi toată discuția)
Contestatie anulare permis lulu26 lulu26 Buna,aseara am schimbat directia de mers la stanga,incalcand linia dublu continua parcand pe contrasens in fata unui nonstop ,pentru a face div. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni ecks ecks Buna ziua, pe data de 06.12.2017 am fost implicat intr-un accident rutier pe trecerea de pietoni soldat cu vatamare corporala usoara din culpa( victima a avut ... (vezi toată discuția)