La inceputul lui Februarie 2008 (01.02.2008) am avut un accident de circulatie provocat de mine prin intrarea pe contrasens. Singura victima a accidentului am fost eu alegandu-ma cu niste taieturi pe fata.
Mi-a fost retinut permisul si in schimb mi-au dat o dovada pe care o prelungesc in fiecare luna.
Ce nu stiu eu sunt urmatoarele:
- cum aflu daca cel pe care l-am lovit (defapt el m-a lovit dar eu eram pe banda lui) a depus plangere impotriva mea ?
- daca a depus plangere nu trebuia sa fiu anuntat sau chemat la politie ori tribunal, avand in vedere ca au trecut 4 luni
si ceva
- ce se intampla daca a depus plangere ?
- ce se intampla daca nu a depus plangere ?
- de ce inca nu s-au hotarat ce fac cu permisul meu ?
- unde trebuie sa ma duc sa ma interesez ce se intampla in continuare ?
- o sa mi se suspende permisul ?
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastra
trebuie sa mergeti la Politia Rutiera si sa vorbiti cu agentul care a fost la fata locului, cand s-a produs accidentul. Functie de ce veti afla de acolo, reveniti cu informatii.
Cred ca faptele situatia este mai complicata decat a fost prezentata. Pentru circulatia pe sensul invers OUG 195 prevede la art 101
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
d) circulaţia pe sens opus, cu excepţia cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depăşire.
Perioada de suspendare a expirat, dar faptul ca valabilitatea dovezii a fost prelungita lunar imi sugereaza faptul ca nu este stabilit vinovatul in producerea accidentului.
Interesati-va la Politia Rutiera ce s-a intamplat cu cazul Dvs.
Reveniti cu informatii mai detailate.