avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Privind noul cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Privind noul cod rutier

:sorry::sorry:As avea si eu o intrebare cu privire la noul cod rutier...Un bun prieten a urcat la volan dupa ce a consumat vreo 2 beri si a lovit o masina in parcare(mentionez faptul ca in zona era o proasta iluminare) si a fugit de la locul "accidentului".toata intamplarea a fost vazuta de un vecin.Ideea este ca l-au chemat la politie dupa 2 luni,a fost nevoit sa-i dea asigurarea celui pagubit,a primit o amenda de 800 lei si permisul suspendat p 2 luni.masina pe care a lovito nu avea decat stopul spart si bara putin zgariata.intrebarea mea este daca au incadrat corect fapta,mai ales ca sa intamplat in urma cu 2 luni si daca mai poate face ceva,avand in vedere ca a fost chemat la politie acum 3 zile.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:06, 10 Septembrie 2011
Fapta a fost incadrata corect si sa zica merci. Sa mearga sa sustina verificarea la chestionarul cu 15 intrebari din care sa raspunda corect la 13 si va primi permisul inapoi dupa 30 de zile.
Art. 101 din Codul rutier prevede:

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută in clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvarşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public;
c) nerespectarea regulilor de circulaţie la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea intr-o astfel de coloană;
d) circulaţia pe sens opus, cu excepţia cazurilor in care se efectuează regulamentar manevra de depăşire.

Dvs nu va incadrati in niciuna din aceste situatii. Sanctiunea nu a fost aplicata corect. Insa puteti fi sanctionat pentru nedeclararea la politie a accidentului sau deschiderea unui dosar de dauna la o societatea de asigurare la care vinovatul are incheiata asigurarea RCA prin completarea formularului de constatare amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce dupa un accident banal ti se retine permisul? raducuilea raducuilea Buna ziua Vrea sa va povestesc pe scurt ce am patit Am avut un accident am derapat si am iesit in decor pe partea dreapta a drumului , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ... mariamihaela12345 mariamihaela12345 Buna ziua .Cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ? Am permisul suspendat pe 60 de zile pentru neacordare de prioritate Daca astept 60 de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere - depasire pe trecerea de pietoni Cristi1234567 Cristi1234567 Buna ziua! Am rugamintea, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea speta: Am depasit un autoturism in dreptul unei treceri de ... (vezi toată discuția)