avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nume dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nume dupa divort

Sunt in asteptarea hotararii de divort . Divortul a fost amiabil ,in cerere sotul mentionand ca e de acord ca eu sa imi pastrez numele lui , dar nu am facut mentiunea asta cand am fost in instanta , as vrea sa stiu se va tine cont de ce am vrut noi in cerere?....sau nu.Ce nume voi avea dupa divort ?. Mai pot face ceva in sensul asta?? Exista si posibilitatea de a face ceva prin notariat? el e deacord .
Vreau sa imi pastrez numele doar pt a fi la fel cu baiatul meu si pt a evita si schimbarea de acte.
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 18:37, 7 Aprilie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
A mentionat asta , dar imi e teama ca nu se tine cont de asta pt ca nu am cerut si eu verbal atunci cand am avut termenul.
multumesc de raspuns
cand se va comunica hotararea, veti vedea in ea ce a decis instanta.
daca nu corespunde intelegerii, puteti ataca hotararea in ceea ce priveste numele, in termenul mentionat pe decizie
In hotarare este posibil sa va fi lasat numele dobandit prin casatorie, deoarece instantele de judecata nu da ceea ce nu se cere. Daca sotul sau D-voastra nu ati solicitat sa reveniti la numele avut anterior casatoriei, instanta nu se va pronunta pe acest capat de cere privind numele.
Privind actele de stare civila,,,este o problema tot trebuie sa le schimbati, deoarece in ele figurati casatorita"" si nu necasatorita sau "divortata" cum defat sunteti. Sfatul este sa va actualizati actele ca se poate sa va refaceti viata si puteti fi suspecta de bigamie... se pot intampla multe nereguli ... Eu am cunoscut diverse cazuri pe aceasta tema..:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! bigamie? bella_galati bella_galati m am casatorit in turcia acum 14 ani,intre timp am venit in Ro fara sa divortez si sunt casatorita legal in RO.as vrea sa stiu daca casatoria din turcia mai ... (vezi toată discuția)
Pot pastra numele dupa divort ank_harti ank_harti Buna ziua Sotul meu mi-a zis, ca azi intenteaza divortul.Pe mine ma intereseaza doar sa imi pastrez numele.Nu avem copii,casnicia a durat 4ani ... (vezi toată discuția)
Sfaturi juridice pentru un subiect mai delicat, bigamie.... Sufletdecaine Sufletdecaine Cum se actioneaza juridic atunci cand se dovedeste starea de bigamie. CAre sunt consecintele acestei fapte ? (vezi toată discuția)