Buna ziua
Sotul meu mi-a zis, ca azi intenteaza divortul.Pe mine ma intereseaza doar sa imi pastrez numele.Nu avem copii,casnicia a durat 4ani jumate.
Intrebarea mea este:Imi pot pastra numele,daca sotul nu este deacord?
Va multumesc
Art. 383. - (1) La desfacerea casatoriei prin divort, sotii pot conveni sa pastreze numele purtat în timpul casatoriei. Instanta ia act de aceasta întelegere prin hotarârea de divort.
(2) Pentru motive temeinice, justificate de interesul unuia dintre soti sau de interesul superior al copilului, instanta poate sa încuviinteze ca sotii sa pastreze numele purtat în timpul casatoriei, chiar în lipsa unei întelegeri între ei.
(3) Daca nu a intervenit o întelegere sau daca instanta nu a dat încuviintarea, fiecare dintre fostii soti poarta numele dinaintea casatoriei.
Daca sotul nu este de acord nu puteti pastra numele purtat in timpul casatoriei.
Pentru motive temeinice ,justificate de interesul unuia dintre soți sau de interesul superior al copilului, instanța poate să încuviințeze sa păstrati numele purtat în timpul căsătoriei, chiar în lipsa unei înțelegeri cu sotul.
Daca aveti motive intemeiate si le dovediti in instanta, instanta poate hotari sa vi-l pastrati si daca sotul nu e de acord.
Incercati sa va convingeti sotul sa fie de acord
Divort
sakhal
Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Problema este in felul urmator< Doamna si Domnu Popescu hotarasc sa divorteze,insa Domnu ... (vezi toată discuția)