avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se completeaza coloana 8 din anexa 26 pentru somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se completeaza coloana 8 din anexa 26 pentru somaj?

va rog din suflet sa imi explicati cum se completeaza coloana nr 8 din anexa 26 care e necesara pt dosarul de somaj! astazi mi s-a respins dosarul pt a 3-a oara din cauza ca nu am avut coloana nr 8 completata pe ianuarie,februarie si martie anul curent. domnul contabil al frmei la care am lucrat mi-a spus ca de la 1 ianuarie 2011 s-au schimbat niste proceduri si ca nu mai trebuie completata acea coloana.
mi-a refacut anexa,coloana 8 nu a completat-o pe cele 3 luni si bineinteles ca nu mi s-a inregistrat dosarul.
mai am cateva zile la dispozitie pana imi expira termenul de 10 zile...
nu e datoria dumnealui sa stie cum anume se completeaza actele acestea?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:42, 7 Aprilie 2011
1. De la data de 01.01.2011 declaratiile lunare nominale se depun, intr-un singur loc, la Administratia fiscala (nu se mai depun la fiecare institutie in parte: Pensii, Sanatate, Domaj).

2. In coloana 8 din Anexa 26 treceti numarul si data sub care au fost inregistrate aceste declaratii la Administratia fiscala.

3. Contabilul ar trebui sa stie dar poate nu a vrut sa va serveasca, desi este de datoria lui.

4. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
...
j) neeliberarea de cãtre angajator, persoanelor cãrora le înceteazã raporturile de muncã sau de serviciu, a documentelor prevãzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj.

Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
Art. 116.
(1) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevãzute la art. 113 se realizeazã de organele de control ale Ministerului Muncii şi Solidaritãţii Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi de cãtre alte organe care, potrivit legii, au dreptul sã efectueze control.
...
5. Daca nu va elibereaza adeverinta corecta sesizati ITM pentru a sanctiona pe angajator si a-l obliga sa respecte legea.
Va multumesc din suflet pt raspuns! Chiar acum o sa il sun.

In legatura cu ITM-ul...chiar astazi am sunat la Campina si mi s-a spus ca daca este vorba de un act care imi trebuie pt somaj (asa cum e anexa 26),trebuie sa anunt la AJOFM ca nu mi se elibereaza (aici este vorba de anexa de la fostul loc de munca,de unde raspunsul patronului a fost "ITI DAU ACTUL ATUNCI CAND VREAU EU!!! si mi-a inchis telefonul). I-am explicat doamnei de la somaj si mi-a spus sa mai incerc... Bineinteles ca o sa mai incerc,este obligat sa imi elibereze actul!
1. Raspunsul dat de la ITM Campina a fost asa sa scape de dvs.
2. In textul de lege de mai sus (art.116 din Legea 76/2002) spune clar ca va poate ajuta si Inspectia Muncii (de care apartine si ITM). Dar e mai bine sa trimiti la altcineva.
3. Insistati la angajator sa va dea adeverinta. Aratati-i si textele de lege de mai sus si poate nu vrea sa ia amenda.
Va multumesc! Sa va dea Dumnezeu sanatate!
Alta dezamagire!!!#-o#-o

I-am spus contabilului ce trebuie scris si...degeaba...nu vrea sa inteleaga!

Maine ma duc din nou la somaj si nu plec de acolo pana nu se rezolva ceva! O sa cer sa stau de vorba si cu seful institutiei (daca se poate)! Sa ia legatura cu angajatorul,sa-l oblige intr-un fel,nu stiu...sa faca ceva!

Alte discuții în legătură

Reclamatie firma mamaruta2008 mamaruta2008 buna ziua, ma aflu in situatia urmatoare. la sfarsitul lunii august mi s-a incheiat contractul cu art. 65 (din motive neimputabile) si de atunci tot ... (vezi toată discuția)
Acte somaj carmela6 carmela6 cum sa procedez daca angajatorul nu-mi da actele necesare pentru somaj?mentionez ca a vandut locatia si am primit decizie de incetare a contractului de munca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj oneageo2001 oneageo2001 Ce se poate face in cazul in care angajatorul are debite la Bugetul asigurarilor pentru somaj, refuza sa se scrie acest lucru in adeverinta, iar omul nu ... (vezi toată discuția)