avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somajul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somajul

la ce data trebuie sa depun actele pentru somaj avand in v edere ca eu termin concediul de crestere copil pe data de 2 noiembrie 2011 iar firma la care am lucrat a fost inchisa/
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 7 Aprilie 2011
ar fi bine sa va interesati cat mai repede direct la AJOFM, corespunzator domiciliului dvs. in mod normal ar trebui sa incepeti demersurile cat mai curand posibil pentru a putea beneficia de indemnizatie , tinand cont de faptul ca firma este deja inchisa si puteti face dovedi acest lucru. [EDITAT link]
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
soldanlaura a scris:

la ce data trebuie sa depun actele pentru somaj avand in v edere ca eu termin concediul de crestere copil pe data de 2 noiembrie 2011 iar firma la care am lucrat a fost inchisa/

Indemnizatia de somaj se acorda de la data incetarii raportului de munca, daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.

Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data incetarii raportului de munca , indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj daniela-claudia daniela-claudia care este termenul de depunere a documentelor pentru somaj dupa emiterea deciziei de incetare a CIM? (vezi toată discuția)
Somaj lore1507 lore1507 Am inteles ca de la data semnarii incetarii contractului de munca am la dispozitie 10 zile pentru a depune dosarul pentru ajutor de somaj. Aceste zile sunt ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc Ioana.B.90 Ioana.B.90 As putea intra in somaj dupa ce termin ccc.am lucrat 9 luni la o firma cu contract pe perioada determinata,intre timp am ramas insarcinata si nu mi-au mai ... (vezi toată discuția)