avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum poti prelungi de mai multe ori durata unui CIM pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum poti prelungi de mai multe ori durata unui CIM pe perioada determinata, fara a incalca prevederile art. 80 al.3, 4, 5

In cazul unei fundatii care accesează fonduri europene, proiectele pe care aceasta le derulează au, de regulă, durata de 1an - 1 an şi două luni. Din acest motiv personalul necesar desfaşurării proiectului nu poate fi angajat decât cu CIM pe perioadă determinată, aceeiaşi cu cea a proiectului. Dacă în anul următor angajatorul aplică şi reuşeşte să îi fie atribuit un alt proiect, dorind să păstreze acelasi personal, va trebui să le prelungească acestora contractela de muncă pentru o perioadă corespunzătoare. Dacă mai luăm în considerare faptul că durata unui proiect în derulare se poate prelungi şi ea cu 1-2 luni, fapt ce implică o nouă prelungire a perioadei CIM ajungem la concluzia că în mai puţin de trei ani(după noul CM) s-au prelungit deja de două ori duratele CIM si deci, a treia oara va trbui ca perioada sa fie nedeterminată. Ori, acest lucru este exclus, în opinia mea, datorită duratei, menţionate la început, de derulare a proiectelor.
M-ar interesa care este posibilitatea legală de a evita toată această tevatură...
Vă mulţumesc anticipat!
ªt.R.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 8 Aprilie 2011
Vedeti art.84 alin.2 C.mun. ...
(după noul CM)

Legea 40/2011 abroga art.84
Legea nu a intrat in vigoare .. prin urmare, art.84 nu este abrogat.
Nu am negat, tocmai de aceia am scris "abroga". Utilizatorul s-a referit "dupa noul cod al muncii".
Exista posibilitatea de a se prelungi durata c.i.m. , pana la abrogarea art.84 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe periopada determinata anca78scr anca78scr De cate ori poate un angajator sa-ti prelungeasca contractul de munca pe perioada determinata? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contractul de munca pe perioada determinata roxynice roxynice Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei ... (vezi toată discuția)
Cim determinat la acelasi angajator otika_e otika_e Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns vizavi de situatia urmatoare: in prezent avem incheiat un CIM determinat cu un angajat pe o perioada de 2 ani, ... (vezi toată discuția)