avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... un psiholog pensionar de boala gr 1 poate lucra ca ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

un psiholog pensionar de boala gr 1 poate lucra ca voluntar intr-un ONG?

Intrebarea este daca practicarea profesiei de psiholog cu contract de voluntariat la o ONG de catre o persoana pensionata gr 1 fara drept de munca este LEGALA?

Dar daca lucreaza in acelasi ONG prestand alte servicii voluntare, in afara profesiei sale, acestea sunt ilegale ,persoana fiind pensionata gradul1?
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic , 19:15, 12 Aprilie 2011
gradul 1 de invaliditate inseamna pierderea totala a capacitatii de munca ,dar si a capacitatii de autoservire si pensionarul respectiv necesita ingrijire si supraveghere permanenta din partea altei persoane
www.avocatnet.ro/content/art... >
Invaliditatea nu va permite sa prestati activitate fie ea si voluntara.
Daca capacitatea va permite, exceptand acel grad de invaliditate care nu permite desfasurarea vreunei activitati fizice sau psihice, in baza unui contract de voluntariat puteti desfasura orice activitate pentru acel ONG.
Contractul de voluntariat nu intra sub incidenta Codului muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate cristina_anda cristina_anda Am urmatoarea intrebare: o persoana ce detine o profesie liberala este nevoita sa se pensioneze cu gradul 2 sau 3. In aceasta situatie mai are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul 2 si alte venituri, debit constituit de casa de pensii ciorascu20 ciorascu20 BUNA ZIUA. IN ANUL 2009 MAMA MEA AVAND PENSIE DE INVALIDITATE DE GRADUL 2 A SEMNAT O CONVENTIE CIVILA NESTIIND ATUNCI CA II POATE SISTA PENSIA. ACUM IN ANUL ... (vezi toată discuția)
Timp de munca nicolas25 nicolas25 buna ziua. eu sunt pensionat pe caz de boala si am gr 3, grupa ce imi permite sa lucrez cu 4 ore. intrebarea mea este daca pot sa adaug un contract de ... (vezi toată discuția)