avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna. aveam dreptul sa mostenim?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna. aveam dreptul sa mostenim?

va rog sa ma ajutati si pe mine .Casa bunicii mele a ajuns pe numele unei verisoare ,si culmea toate actele par a fii ok,doar ca nici eu nici ceilati verisori nu stim nimica.,intrebarea mea este...Nu se poate face nimica in aceasta privinta ca eu cred ca si noi avem drept din casa bunicii?si dak se poate ataca in instanta, in cat timp se poate ptr ca verisoara mea sustine ca este proprietara de 5 ani .Astept raspuns,va multumesc
Cel mai recent răspuns: blankab , utilizator 11:24, 9 Aprilie 2011
in acest caz vinzarea poate fi atacata numai pentru probleme medicale -vinzatoarea era incapabila la data semnarii contractului de vinzare, incapacitate dovedita prin acte medicale.daca acest lucru nu este posibil, vinzarea este perfect valabila, orice putind dispune de bunul sau, in timpul vietii, liber si neingradit.
Buna seara,
Bunica dvs.,mai este in viata?.
Stiu ca de la o anumita virsta,notariatul solicita pentru intocmirea actelor de donatie,..vinzare- cumparare,certificat medical care sa ateste stare de sanatate ( ps.a celui care ( vinde sau doneaza) .
bnica mea este decedata de 6 ani. o parte din casa era a bunicii mele iar cealata parte era a unei matusi care locuia cu bunica,si se pare ca fiecare si-a vandut partea la verisoara mea,doar ca partea bunicii a fost trecuta pe numele verisoarei dupa decesul bunicii,nu imi dau seama cum dar are toate actele ok.
Este ceva ciudat totusi.Bunica a decedat acum 6 ani.
Verisoara dvs.are acte de proprietate de acum 5 ani.
Ceva nu se leaga,daca ati avea posibilitatea ca actele verisoarei sa poata fi studiate de o persoana competenta,v-ati linisti.
verisoara impreuna cu matusa care locuia la bunica au declarat notarului ca nu mai sunt alti membrii in familie inafara de ele doua,si banuiesc ca asa au reusit sa puna mana pe casa,desi mai suntem inca 5 nepoti,care nu suntem in tara,si am aflat doar acuma de curand toata povestea cand verisoara mea a vandut casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire din partea bunicii. far3ll far3ll Buna ziua. Am frunzarit forumul, nu mai vroiam sa poluez cu inca o intrebare de genul, dar nu am gasit o situatie asemanatoare cu a mea. Este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa bunicilor adelanegreanu adelanegreanu Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Este vorba despre un teren pe care sunt construite doua case, proprietatea bunicului meu. Sotia lui, bunica ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)