Buna ziua. Am frunzarit forumul, nu mai vroiam sa poluez cu inca o intrebare de genul, dar nu am gasit o situatie asemanatoare cu a mea. Este vorba despre apartamentul bunicii mele, pe care am aflat de curand ca ea l-a trecut pe numele verisoarei mele, fara stirea mea. Ca sa fiu mai explicit, bunicul si bunica mea au doua fiice: Mama mea si matusa mea. Eu sunt singur la parinti, matusa mea mai are o fiica( cea pe care s-a trecut locuinta) dintr-o casatorie terminata cu un divort si un baiat, rezultat din o alta relatie cu actualul barbat ( sunt necasatoriti). Dupa cum spuneam, nici eu nici mama mea, mostenitor de drept, nu am stiut de faptul ca bunica mea a trecut locuinta pe numele verisoarei mele, bunica fiind trecuta in CF doar cu drept de uzufruct, iar verisoara mea cu cota de 100%. Bunicul meu este decedat din 2006.Mentionez ca, atat eu cat si mama mea am avut mereu o relatie normala cu bunica mea, nu ne-am certat, nu ne-am jignit, eu fiind plecat din tara, mama mea a avut mereu grija sa se ocupe de bunica, asigurand-ui mancare, medicamente, a dus-o regulat la spital pentru analize. Matusa mea, e plecata de 10 ani din tara, vine cam o data sau de doua ori pe an, mereu i-a cerut bani din pensia batranei pe motiv ca nu se descurca( atentie- e plecata de 10 ani din tara si nu are nici macar o economie amarata de 1000 de euro), tot ce castiga cheltuie aiurea. Anul trecut bunica a suferit un AVC, din fericire a fost dusa la timp la spital, si-a revenit destul de bine desi are 80 de ani, au mai ramas cateva greseli de vorbire( de exemplu confinda “ el” cu “ea” ) , mai repeta unele intamplari, mai stalceste cuvinte, in rest fizic este ok. Toata tarasenia a fost efectuata anul acesta, mai mult ca sigur matusa mea s-a gandit ca poate bunica pateste ceva si nu mai apuca sa faca nimic. Ea, matusa nu l-a trecut direct pe ea deoarece este fugita din tara in urma multor datorii atat la banci, cat si la diverse persoane.Era sa piarda apartamentul, care in trecut fusese trecut de bunici pe numele ei ( cadou de nunta in anii “90), ulterior facand un artificiu cu o donatie pe numele unei verisoare de a ei, apoi dupa cativa ani inapoi pe numele bunicii, asta pentru a nu il lua banca.Ce se poate face pentru a contesta , sau ma rog a regla ceea ce s-a facut, deoarece vara-mea sigur nu ar fi avut banii necesari pentru a cumpara un apartament cu 4 camere a carui valoare este de peste 70.000 de euro.
Buna seara,
1. Daca acel imobil a fost proprietate comuna a bnicului si bunicii atunci inseamna ca s-a dezbatut succesiunea de pe urma bunicului si mama dumneavoastra a fost renuntator.
2. dumneavoastra, in calitate de nepot, nu aveti nicio treaba cu imobilul.
3. Daca bunica si-a vandut bunul cand era in stare mentala buna NIMENI nu mai poate face NIMIC.
4. Daca credeti ca puteti dovedi o donatie mascata atacati actul de vanzare in instanta dar ATENTIE, sansele sunt MINIME!
orice persoana poate sa-si instraineze bunurile fara a cere aprobare de la eventualii mostenitori deci si bunica putea sa-si vanda casa fara a cere voie mamei dumneavoastra sau matusii dumneavoastra.
Drepturile celor doua apar DOAR dupa decesul bunicii daca mai exista bunuri in masa succesorala.
NIMENI nu este obligat sa lasa bunuri in masa succesorala.
Multumesc pentru raspunsul prompt. As aduga doar ca mama mea nu a renuntat de bunavoie, si nici nu stim sa fi fost facuta vreo succesiune. Apartamentul a fost trecut pe verisoara mea DUPA ce au inceput problemele de sanatate.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
In primul rand nu am inteles ce fel de act s-a incheiat. Sunteti sigur ca e vanzare?
In al doilea rand, sansele dvs depind de continutul actului, care trebuie citit cu atentie.