Buna ziua
Ce procedura trebuie sa urmez in speta urmatoare: verisoara mea beneficiaza de un contract de donatie al mamei sale care cuprinde si partea ce mi se cuvine mie din masa succesorala? Am aflat de contract dupa ce am depus la instanta cerere pt succesiune si iesire din indiviziune, nu am numar de dosar pana in prezent iar avocatul este plecat in concediu.
Va multumesc
Pai nu am zis, problema cu actul de donatie de care nu am avut cunostinta?
Nu ma deranjeaza sa astept, dar daca e o problema minora, de ce sa nu o rezolv pana vine el, caci nu am timp de pierdut cu alergatul dupa hartoage. Va multumesc totusi pt raspuns.
Nu inteleg ce problema spuneti ca este.
Acel act este o proba care va fi apreciata de judecator.
Este posibil ca prin acel act sa se constate ca dumneavoastra nu aveti NIMIC de mostenit sau sa fie necesara reductiunea donatiei.
Onca ceva, atata timp cat acel act emana de la o persoana cu care nu va judecati ce probleme sa fie (este incheiat de mama verisoarei) asa ca nu inteleg ce va afecteaza atata timp cat nu pe acea persoana o mosteniti.
Ce sa rezolvati?
Pai cred ca m-ati adus unde trebuie, la reductiunea liberalitatilor excesive, caci mama verisoarei mele i-a donat tot imobilul desi eu am dreptul, nevalorificat pana acum la 1/4 din masa succesorala. Din cate o cunosc pe verisoara, cred ca e posibil sa si fi vandut imobilul si nu stiu daca mai pot face ceva, mama ei, donatoarea, are 3,3 ani de cand a decedat. Ma scuzati ca am insistat, dar am prostul obicei sa discut cu avocatul in cunostinta de cauza, mie mie mai greu, dar si lui mai usor, insa ne intelegem mult mai bine cand sunt in tema.
Dacă e mama verisoarei , înseamnă că e mătușa dvs.
Dacă mătușa are copii, dvs, ca nepot nu sunteti moștenitor rezervatar, astfel încât să solicitați reductiunea donatiei.
Acel contract de donație a avut la bază un act de proprietate. Deci mătușa era proprietara bunului. Despre a cui moștenire vorbiti?