avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nemultumit de cuantumul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nemultumit de cuantumul pensiei

va rog sa ma lamuriti si pe mine daca mi s-a calculat corect pensia de limita de varsta .sunt nascut in anul 1956 pe 23 noiembrie ,si am iesit la pensie pe data de 01 .12.2009.cu urmatoarea baza de calcul;
total stagiu de cotizare realizat-35ani 4luni 11 zile , din care in grupa 1 ;18 ani 6 luni si 14 zile.
conditii normale 6 ani 6 luni si 8 zile
stagiu asimilat- armata-1 an 3 luni si 19 zile
stagiu aferent grupei 1 9 ani si 0 luni
puncte realizate cu sporul de vechime in perioada 1970 -1992
nr puncte realizate -30.32746
nr puncte comf oug 209/2008-10.63335
punctaj mediu anual 1.26033
din care maj oug 209-0,32718
val punct pensie 732
total pensie 924 lei
am prezentat la dosar toate adeverintele de spor vechime,ore de noapte precum si cele in conditiispeciale .
am lucrat la combinatul metalurgic calarasi , si fata de alti colegi am cea mai mica pensie drept dovada . va rog respectos sa ma lamuriti si pe mine daca am calculata bine decizia.mentionez ca am lucrat si cu contract de munca prin ministerul muncii in spania timp de 3 ani si nu mi s-a luat in calcul . va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: diana1sefa , utilizator 23:54, 7 Aprilie 2011
In cazul in care sinteti nemultumita , faceti o cere la casa de pensii , in care solicitati sa vi se recalculeze pensia ,aducind totodata si toate actele pe care le mai aveti sau pe cele pe care nu le-ati adus in copie xerox, iar in termen de 30 zile vi se va solutiona cererea .pastrati nr. de inregistrare al cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie grupa 1 Maria45 Maria45 am depus dosarul de pensie pentru limita de varsta mi s-a aprobat incepand cu 01..12/ 2009 am lurat din totalul anilor 20 grupa1 .in decizie mi se da;-stagiul ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de punctaj suplimentar pentru grupa a ii-a de munca? mariaonea mariaonea Sunt nascuta la data de 18.12.1955 si am fost pensionata incepand cu 02 12 2010. Varsta de 54 ani si 11 luni varsta standard de pensionare 60 ani. Total stagiu ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca petru lucaci petru lucaci Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti: Pensionara la limita de varsta din 01.04.2010. In decizia de pensionare, la punctul G este consemnat: nr puncte realizate ... (vezi toată discuția)