Sunt salariat in invatamant ca si personal didactic auxiliar, am o vechime in munca de 12 ani si am fost anuntata ca am de efectuat un concediu de 32 zile lucratoare.
Stiu ca, conform art. 145 alin.2 din Codul Muncii, ar trebui sa primesc o indemnizatie de concediu echivalenta cu media zilnica a salariului din ultimele 3 luni, inmultita cu numarul de zile de concediu de odihna.
Secretara care se ocupa de salarii mi-a raspuns ca in invatamant nu se da asa ceva si ca imi vor vira in cont, lunar, salariul de baza.:(
Intrebarea mea este in legatura cu aceasta situatie.Este corect asa cum procedeaza ea? Indemnizatia de concediu este una si aceeasi cu salariul? In afara de salariu ar trebui sa mai primesc vreun premiu sau indemnizatie de concediu?
V-as ruga sa-mi aratati si in baza caror dispozitii legale va sustineti raspunsul, si as dori sa-mi mentionati dupa ce legi se ghideaza cei din invatamant. Nu se aplica Codul Muncii?:-/
Va multumesc anticipat!:)
De unde as putea descarca contractul colectiv de munca la nivel de ramura de invatamant pentru 2007-2010?
Vi se aplica intradevar art. 145 din codul muncii modificat prin OUG. 65/2005. Indemnizatia este o suma care vi acorda pe perioada concediului, nedia pe trei luni raportat la zilele de concediu si iese cam echivalentul unui salariu. Popular spus: concediu platit. Se numeste asa pentru a o diferentia de salariu care este contavaloarea muncii prestate efectiv. Nu o confundati cu premiile de vacanta sau alt tip de bonus. Nu in invatamantul de stat finantat de la buget. Verificati si Statutul personalului didactic, Legea invatamantului si HG. 250/1992 republicata privind concediile. Verificati si la Inspectorarul scolar de care apartineti daca exista un ordin al ministrului invatamantului :(( sau un contract colectiv de munca, dat fiind faptul ca sunteti personal auxiliar si nu cadru didactic.
Buna ziua,
As dori si eu o lamurire privitoare la zilele de concediu de odihna care se acorda personalului didactic. Legea nr. 128/1997 la articolul 103 a) spune de cel putin 62 de zile exclusiv duminicile si sarbatorile legale. Ordinul MEN nr. 3251 din 12 februarie 1998 spune acelasi lucru plus ca apare si varianta cu 78 de zile calendaristice. In Contractul colectiv de munca la nivel de ramura invatamant, la articolul 29 (3) sunt prevazute 62 de zile lucratoare, respectiv 78 de zile calendaristice.
Care varianta este corecta la calculul zilelor de concediu?
Se merge dupa Ordinul MEN sau dupa contractul colectiv de munca?
In Normele Metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului din invatamant nu apare sambata. Aceste zile sunt incluse in cele 62 ? La art. 132 (1) din Codul Muncii sambata este considerata zi nelucratoare.
Concediu de odihna
andreeat13
Buna ziua, as dori sa stiu daca lucrez cu jumatate de norma, in invatamant, ca personal didactic auxiliar si am peste 15 ani vechime in munca la cate zile de ... (vezi toată discuția)