avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

buna!in urma divortului,copilul mi-a fost incredintat spre crestere si educare mie si am cerut ca legaturile tatalui cu fetita(5ani)sa fie doar in prezenta mea,in orice zi si in orice loc,datorita consumului sau excesiv de alcool,al unui comportament si limbaj care lasa de dorit,al anturajului neadecvat pt o fetitza,a faptului ca nu are un domiciliu stabil,fetita este la un regim alimentar strict pe care el nu este capabil sa il respecte,rudele lui nu accepta fetita - influientand tatal sa-mi ceara test de paternitate,pe care il pot face oricand,daca plateste el testul.mentionez ca toate anchetele sociale,inclusiv declaratia celor de la protectia copilului sustin ca legaturile sa fie doar in prezenta mea.in prima instanta am obtinut acest lucru,el facand apel,in lipsa mea si a avocatei mele,obtinand dreptul de a lua fetita o zi in fiecare sfarsit de saptamana la domiciliul fratelui sau,la care am facut recurs la curtea de apel unde a casat aceasta hotarare si a trimis dosarul spre rejudecare.la rejudecare,el a obtinut aceeasi hotarare.ce trebuie sa mai fac in cazul asta?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihamiha14 , utilizator 12:19, 8 Aprilie 2011
Sa atacati si hotararea data in rejudecare, mai ales daca ea nu respecta dispozitiile instantei de casare cf. art.315 C.pr.civ.
Si ar fi bine sa aveti un avocat ...prezent.:(
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
ContSters36411, utilizator
in ceea ce priveste fondul cauzei,la recursul meu,am aratat ca ,in mod gresit instanta de apel a modificat sentinta instantei de fond in sensul ca a stabilit ca paratul sa aiba leg personale cu minora la domiciliul sau,fara a avea in vedere interesul superior al acesteia.examinand recursul,Curtea constata ca acesta este intemeiat sub aspectul primului motiv invocat - potrivit art114 alin3 codul de procedura civila.in conditiile in care reclamanta(eu) nu a fost citata cu respectarea cerintelor legale la judecarea apelului,apreciem ca i s-a pricinuit o vatamare prin imposibilitatea de a se apara,care nu poate fi inlaturata decat prin anularea actelor de procedura respectiv a hotararii apelate,conform art.105 alin.2 din codul de procedura civila,fiind incident motivul de casare prevazut de art.304 pct.5 din codul de proc cv.vazand si dispozitiile art.312 din codul de proc cv,Curtea va admite recursul,va casa decizia apelata si va dispune trimiterea cauzei spre rejudecare tribunalului.cu ocazia rejudecarii,instanta de trimitere va proceda la citarea partilor cu respectarea despozitiilor legale,urmand a pronunta o solutie legala si temeinica,avand in vedere si celelalte critici invocate in motivarea recursului.Curtea de apel admite recursul.caseaza decizia civila a tribunalului si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante.irevocabila.va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă recurs liveomars liveomars Buna ziua! Am pierdut un proces in apel(cu banca) decizia instanței este ca admite apelul incident, respinge apelul principal ca nefondat, cu recurs in 30 ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)