avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de închiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de închiriere

Pentru ca contractul de închiriere încheiat între proprietar şi chiriaş să producă efecte juridice este suficient să conţină doar semnăturile celor două părţi sau este necesară legalizarea sa la notar.

mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: mia_bv , utilizator 17:17, 25 Iunie 2008
Nu este nevoie sa il autentificati la notar (poate fi si un inscris sub semnatura privata) insa musai trebuie sa il inregistrati la Administratia Finantelor Publice, daca locatorul este persoana fizica; daca ambele parti sunt persoane juridice, atunci nu este necesar sa il inregistrati niciunde (decat in contabilitate si in registrul de contracte al fiecarei parti).
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2008
Florentina Ragalie, Consilier juridic
Administratia financiara din orasul /sectorul in care locuiti are chiar niste tipizate de genul: inchiriere persoana fizica cu persopana fizica sau persoana fizica cu persoana juridica, persoane juridice intre ele. Din moment ce vi le pun la dispozitie sau vi le vand chiar ei e foarte simplu sa le semnati direct acolo deci fara notar.
Contractul de inchiriere este valabil incheiat sub semnatura privata (nu trebuie legalizat, nu trebuie autentificat). Dar este necesar sa fie inregistrat la Adm. Fin. pentru stabilirea impozitului pe venitul din cedarea folosintei bunului.

Daca doriti sa va dati cu capul de pereti mai tarziu, puteti incerca sa semnati tipizate de la Adm. Fin., daca nu, v-as satui sa-l faceti cu un avocat si abia apoi sa inregistrati contractul, facut cum trebuie, la Adm. Fin.
Si ca sa nu fie doar vorba in vant ce-am scris mai sus, haideti sa va dau doar un exemplu.
Pe tipizatul de la Adm . Fin. (din lipsa de spatiu pe tipizat) a fost mentionat doar sotul ca titular.
In consecinta sotia avea doar un drept derivat din dreptul titlularului.
La divort sotul ramane in spatiu si sotia pleaca... chiar daca acel imobil era inchiriat de la o ruda a sotiei.
Aviz amatorilor de tipizate... ieftine, dar care in final pot sa te coste foarte scump.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2008
romascanu, moderator
Dar, ce se poate face in cazul in care proprietarul refuza sa-l inregistreze la Administratia Finantelor Publice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere , locator-persoana juridica, locatar-persoana fizica hambra hambra O persoana juridica poate inchiria un imobil unei persoane fizice? Daca da, ce fel de contract este valabil si unde trebuie inregistrat? cu multumiri. (vezi toată discuția)
Un nou punct de lucru loredana.m loredana.m buna seara, imi poate spune cineva ce acte imi trebuie ptr infiintarea unui nou pct de lucru. Daca depozitul pe care il inchiriez este format din 2 camere si ... (vezi toată discuția)
Inchiriere 1/3 din hala alfactrus alfactrus Buna ziua, Am nevoie sa inchiriez 1/3 dintr-o hala. Din punct de vedere al proprietarului si al meu nu avem nicio problema cu delimitarea exacta a partii ... (vezi toată discuția)