avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale contestatie P.V.insolventa instituit de ANAF
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

contestatie P.V.insolventa instituit de ANAF

Sunt actionar la o firma cu 95% actiuni si sotia cu 5%, datorita situatiei financiare grele din anul precedentam acumulat o datorie de 16.593 lei, din care o amenda de 6000 lei.
Am primit zilele trecute o instiintare de poprire pe persoana fizica atit eu cit si sotia, si doua decizii de instiintare a masurilor asiguratorii, asupra bunurilor mobile si conturi banca.
Sotia a gasit contul de salarii blocat(bancomatul nu i-a remis nici un leu, si pe fluturas scria suma de poprit cu minus)
Dupa astea am mers la ANAF sa cerem explicatii. Aici am avut surpriza sa primim alte hirtii printre care un PV de insolventa si decizii de angajare a raspunderii solidare.
p.V. de insolventa este cu o data anterioara celorlalte, dar nu fusese trimis catre mine pina atunci.
Firma mea este de constructii si este foarte greu in aceasta perioada. Am un numar de 5 angajati si dupa un lung timp de asteptare se pare ca vor incepe lucrarile, avind "in mina" citeva contracte de prestari servicii ce vor incepe derularea dupa data de 20.04.2011. In momentul in care firma este in insolventa nu mai pot avea activitate si nici nu mai pot cere resalonarea datoriilor dupa ultima ordonanta (max.5 ani).
Cum trebuie sa procedez, pentru a contesta P.V. de insolventa si cum trebuie sa procedez pentru a contesta celelalte decizii de impunere ,sechestru si popriri pe persoana fizica.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 10:18, 9 Aprilie 2011
problema raspunderii solidare este una grea si va recomand sa angajati un avocat urgent deoarece fiscul va trece la executarea silita. va trebui sa cereti o suspendare a executarii silite si apoi sa vedeti daca se mai poate face ceva cu privire la procesele verbale.

find un litigiu fiscal, este greu sa oferi consultanta pe forum deoarece totul tine de actele existente iar in lipsa lor nu prea avem cum sa va ajutam in mod concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la p.v. de insolventa de la anaf eurosacc eurosacc Sunt actionar la o firma cu 95% actiuni si sotia cu 5%, datorita situatiei financiare grele din anul precedentam acumulat o datorie de 16.593 lei, din care ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform legii ... (vezi toată discuția)
Datorii fisc eu1961 eu1961 Firma A are datorii la fisc de X lei. Fiscul atrage raspunderea solidara a societatii B. Dupa atragerea raspunderii solidare pentru firma B firma A intra in ... (vezi toată discuția)